Soçi'deki AKP'li Cumhurbaşkanı'ndan S-400 Açıklaması

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Rus diktatörü Putin'le görüşeceği Soçi'de açıklama yaptı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Rus diktatörü Putin'le yapacağı görüşmenin öncesinde yaptığı açıklamada "Özellikle şuna inanıyorum, bizim Türkiye-Rusya ilişkilerinde her geçen gün çok daha güçlenerek devam etmemizde çok büyük faydalar var" dedi.

İç savaşın 11. yılına girilen Suriye'de Rusya ve Türkiye'nin birlikte attığı adımların çok önemli olduğunu belirten Erdoğan, "Oranın da barışı yine Türkiye ve Rusya ilişkilerine bağlı" şeklinde konuştu.

AKP'li Cumhurbaşkanı bunun yanı sıra savunma sanayii konusunda Rusya ve Türkiye'nin birlikte attığı adımlara da değinerek "Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda malum zevat bazı konuları özellikle sordu. Biz de onlara zaten gereken cevabı verdik. Çünkü attığımız adımlardan dönmemiz mümkün değil" ifadelerini kullandı.

Erdoğan Rusya'ya yaptığı ziyarette yanında Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı (MİT) Hakan Fidan'ın yanı sıra İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ı da götürdü.

Görüşme Öncesinde Yaşananlar

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tam bir başarısızlık niteliğindeki ABD ziyaretinde Başkan Biden'la görüşme imkanı dahi bulamamış, bunun yerine yanında götürdüğü BBP lideri Destici ile görüşmüştü.

Ziyaret sonrasında ABD'nin "teröre beklenenin çok üzerinde destek verdiğini" söyleyen Erdoğan, CBS News'e verdiği röportajda yeni bir S-400 sistemi alacağını açıklamıştı.

 

Bunun ardından ABD Dışişleri Bakanlığı Türkiye'yi böyle bir girişimin yaptırımlara neden olabileceği konusunda uyarmıştı.

Masada İdlib Var

Erdoğan, ABD ile yaşanan sorunlar nedeniyle Rusya ile sıcak mesajlar vermeye kalkışsa da Rusya Türk askerlerinin canına kastetmekte bile beis görmeyecek bir "müttefik".

28 Şubat 2020'de İdlib'in güneyinde Esad güçleri Rus hava desteği ile birlikte ÖSO unsurlarına taarruz gerçekleştirdiği sırada, bir tabur (400-500 asker) Türk askerini taşıyan bir konvoya saldırı düzenlendi. İdlib'in 10 kilometre güneyinde bulunan Kafranbel'in 5 kilometre kuzeyindeki Baylun mevkiinde gerçekleştirilen hava saldırıları nedeniyle askerlerimiz 4 büyük binaya sığınmış, bu kez Rus Hava Kuvvetleri bu binaları bombalamıştı.

Türk askerlerinin sığındığı 3 binanın çökerek tamamen enkaza dönüştüğü belirtildi. Söz konusu saldırıda hükümet 36 askerimizin şehit olduğunu açıkladı.

Rus Diktatörü Putin'den Kürtçü Terör Örgütü'ne Özerklik Mesajı

Rus diktatörü Putin, Suriye diktatörü Esad'ı Moskova'da ağırladığı gün düzenlediği basın toplantısında Esad rejiminin ülkenin yüzde 90'ını kontrol ettiğini söylemişti.

Putin'in kullandığı "Ortak çabalarımız sonucunda Suriye topraklarının büyük bir kısmı özgürleştirildi, teröristler ciddi zarar gördü, Suriye hükümeti ülkenin yüzde 90'ını kontrol ediyor" ifadeleri Kürtçü Terör Örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG/PYD'nin Esad tarafından meşru görüldüğü ve bir özerklik mesajı olarak yorumlanmıştı.

AKP'li Cumhurbaşkanı'ndan S-400 Açıklaması Attığımız Adımlardan Dönmemiz Mümkün Değil