Suriye'den Buğday İthal Ettiler, Bizim Buğday Beş Para Etmez Oldu

TAKİP ET

Türk buğday üreticileri, Suriye'den alınan ithal buğday nedeniyle zarar ediyor.

Suriye'den ithal edilen buğday nedeniyle Türk buğday üreticileri zarar ediyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Denizli Çivril'e bağlı Kocayaka köyündeki buğday üreticileri ile bir araya geldi.

Karaca'ya dert yanan bir çiftçi "Biz daha buğdayı tarladan kaldırmadan Suriye'den buğday girişi başladı. Ne oldu bizim buğday? Beş para etmez oldu. Bizim buğdayımız tarladan kalkmadan Suriye'den ithal buğday gelmeye başladı. Bizim buğday üreticimiz hiçbir para kazanamadı" diye konuştu.

Yaptıkları harcamaların karşılığını alamadıklarını belirten bir başka çiftçi ise "Şu anda buğdayın kilosunun en az 3 lira olması lazım, çiftçinin zararını çıkarması için… Buğdayın kilosu şu anda 2.20 TL'den satılıyor şu an. Ben 2.20'ye sattığımda hiçbir kar elde edemem, hatta zarar ederim. Ben de diyorum ki Suriye'den ithal buğday alacağına öncelikle bizim mahsullerimizi al, bizim çiftçimin buğdayını al; kalmadığı zaman Suriye'den sonra alacaksan al. Bizim mahsul tarlada kaldı" ifadelerini kullandı.

Başka bir üretici ise geçtiğimiz yıl 15 lira olan saman maliyetinin bu yıl 35 liraya çıktığını belirterek sorun büyük olmasına rağmen çiftçinin kendi başına olduğunu söyledi.

Suriye'den Buğday İthal Ettiler Bizim Buğday Beş Para Etmez Oldu