TamgaTürk Ekonomi Gündemi | 12 Mayıs Perşembe - Piyasalarda Bugün: İnce Belirsizlik Çizgisi Geçildi

TAKİP ET

ABD tarafında borç tavanı sıkıntıları sürüyor.

ABD tarafında borç tavanı sıkıntıları sürüyor. Hala Cumhuriyetçilerle uzlaşamadılar. Dün açıklanan işsizlik maaşı başvuruları 1,5 yılın en yüksek seviyesinde açıklandı. Bu da talebin yavaşladığını gösteriyor. FED’in haziranda faiz artırmasının önünü kapattı. 

Dün gelen yoğun haber akışı DXY’ı 102 seviyesinin üstüne attı. EURUSD tarafında 1,09 seviyesinin diplerine kadar saldı. Bank Of England’ın dün 25 bp faiz artışı sonrası değerlenen GBP günün devamında kazanımlarını koruyamadı ve 1,25 seviyesine kadar çekildi. Ons tarafında 2000-2050 bandında yatay hareket devam ediyor. Haftalık kapanışları takip etmeye devam edeceğiz.

Türk piyasalarına geldiğimizde sabah KONDA’nın anketiyle beraber Kılıçdaroğlu’nun ilk turda kazanma ihtimali güçlenince muhalefete yakın hisselere gelen alım 14.00’te İnce’nin çekilmesiyle genele yayıldı. Dün bültende belirttiğimiz gibi muhalefet hisseleri öncülüğünde yükseliş güçlendi.

TamgaTürk Ekonomi Gündemi | 11 Mayıs Perşembe - Piyasalarda Bugün

Piyasanın üstündeki ince belirsizlik çizgisi geçildi. Bankacılık tarafı %8 yükseldi, viop endeksi tavan oldu. Türkiye CDS primi 500 baz puanın altına gerileyerek 1,5 yılın en düşük seviyelerine geldi. CDS’teki düşüş Türk dolar cinsi tahvillerin getirilerinin %0,6 seviyesinde düşmesini sağladı.


 
Tahvil ve hisse senedi piyasaları gayet coşkuluyken döviz tarafında çanlar çalmaya devam ediyor.  TCMB'nin dün ve bugün kurumsal müşterilere bankaların döviz satmama yönündeki talimatı ile Çarşı'da USDTRY kuru 22 seviyesine dayandı. Kimin kazandığından bağımsız döviz tarafında sert bir yükseliş bekliyorum. Ben 24-25 bandının USDTRY’nin ilk atak seviyesi olacağını düşünüyorum. 

Seçim öncesi son seans çoşku devam edecektir herkese bol kazançlar.

Serhat Başkurt

ekonomi gündemi ekonomi politik piyasalarda piyasalarda son durum piyasalarda bugün piyasalarda son bugün piyalasar piyasa bugün piyasa piyasa yapıcıları