TamgaTürk Ekonomi Gündemi | 11 Mayıs Perşembe - Piyasalarda Bugün

TAKİP ET

Dün ABD TÜFE oranı geldi, veri son zamanların en önemli verisiydi.

Dün ABD TÜFE oranı geldi, veri son zamanların en önemli verisiydi. İki yıldan beri sonunda enflasyon en düşük seviyesine geldi. Ayrıca beklenti altı gelmesinin de piyasalar için olumlu olduğunu söyleyebiliriz. Çekirdek enflasyonda yapışkanlık devam ediyor. Faiz vadeli kontratlar hala yılın ikinci yarısına faiz indirimi fiyatlarken Haziran ayında baskın sabit bırakma fiyatlanıyor. Haziran toplantısı öncesi bir enflasyon iki tane de tarım dışı istihdam verisi gelecek. Bu iki veri bizim için önemli.


 
ABD tarafında çözülmemiş sorun olarak hala borç tavanı orada duruyor. Taraflar borç tavanının artırılması konusunda anlaşma sağlayamadı. Yellen en son Haziran ayında fonların tükeneceğini söylemişti. Bu da ABD’yi temerrüde düşürecek durum. Bunun olmasını hiçbirimiz istemeyiz. Ben tarafların anlaşacağını düşünüyorum.

ABD faizleri son yüksek dönemlerini yaşıyor bu dönemde kısa vadeli ABD özel sektör bonoları tercih edilebilir. Elinde dolar tutan yatırımcılar için gerçekten güzel bir fırsat var.

EURUSD tarafına geldiğimizde veri ciddi oranda kafa karıştırmış olmalı ki enflasyonu iyi gören piyasa ilk önce sert alım yaptı. Günün ilerleyen saatlerindeyse 1,10 altına yapılan hareketle getirisini koruyamadı. FED artık faiz indirimin döngüsüne girmek üzere ama ECB’nin haziran ve temmuz aylarında iki faiz artırımı daha yapmasını bekliyoruz. Bu yüzden EURUSD tarafında long olmaya devam edeceğiz. 1,1030 üstü haftalık kapanış alımların hızlanacağı sinyalini verecektir. Ana hedefimiz 1,1240 olarak devam ediyor.

Yurtiçine geldiğimizde kur tarafındaki sağlıksız fiyatlama devam ediyor. Dün interbank ile çarşı arasındaki fark yüzde 7’ye kadar yükseldi. USDTRY çarşıda 21 seviyesine dayandı. Vadeli döviz kontratlarındaysa yüzde 2-3 civarı dün yükseliş gördük. Seçimin yaklaşmasıyla herkes en azından hedge olmak için kur tarafında pozisyon almaya çalışıyor. 

Borsa tarafında dün satıcılı bir gün olsa da seçim öncesi bu hareketler normal. Muhalefet cephesine yakın şirketlerde primlenmeler devam ediyor. Borsa şimdilik meclis tarafında kesinlikle Millet İttifakı'nın güçlü çıkmasını fiyatlıyor. VİOP30 endeksinde 5400 – 5493 bandı önemli destek seviyesi oldu. Kısa vadeli düşen trend hareketi devam ediyor. Grafikteki trendlerin kırım yönüne doğru pozisyona girmek doğru tercih olur. Seçimden önceki son iki seans olduğu için volatilite artacaktır. Kaldıraçlı pozisyonlarınıza dikkat etmeniz gerekir.

Herkese iyi seanslar.

Serhat Başkurt


 

piyasa bugün piyasa piyasalarda bugün piyasa gündemi piyasalar piyasaların bugünü usdtry eurusd