TamgaTürk Ekonomi Gündemi | 25 Mayıs Perşembe - Piyasalarda Bugün

TAKİP ET

Artık her geçen saat ABD'nin temerrüt riski artıyor.

Avrupa tarafındaki zayıf PMI verileri piyasalar üzerindeki baskıyı artırdı. ABD tarafında borç tavanı görüşmeleri çıkmaza girdi. Artık her geçen saat ABD'nin temerrüt riski artıyor. Kredi derecelendirme kuruluşları 1 Haziran öncesi ABD'nin kredi notunu düşürebilir. Puslu havada kıymetli madenler tarafında satış baskısı arttı. Petrol tarafında dün ufak çaplı ataklar görsek de satıcılar hala güçlü durumda. EURUSD cephesinde gelen olumsuz veriler paritenin yönünü bozdu. USDJPY tarafında 138,40 geçildi ve yükseliş trendine girdi. 138,71 üzerinde 142,401 hedef olarak düşünülebilir.

Yurtiçine geldiğimizde seçim tarihi yaklaştıkça piyasa sıkışmaya devam ediyor. Dün interbank ile çarşı arasındaki USDTRY farkı %7'ye kadar çıktı. Kurda yukarı gitme isteği güçlenerek devam ediyor. KKM tarafındaki faizlerin yükseliş bize bir sefer daha çift kur sisteminin sürdürülemez olduğunu gösteriyor. Ayrıca TCMB, bankalara CDS'i düşürmek için eurobond almaları yönünde baskı getirmiş. Tabii ki sizin eurobondlarınızı içeride almanız CDS tarafını düşürmek için hiç bir faydası olmaz. Oluşturulmak istenen suni talebi piyasalar yemez. Borsa tarafına geldiğimizde hisse bazlı hareketler hala güçlü. Gün içi VOB30 trade fırsatı veriyor. Seçim öncesi opsiyon veya varantlarda çift taraflı stratejiler uygulanabilir. Haftaya volatilite daha da yükselecek güzel fırsatlar verecektir.
 

Serhat Başkurt

piyasa bugün piyasa piyasalarda piyasalarda son durum piyasalarda bugün piyasalar piyasalarda son bugün piyasa değeri piyasa yapıcıları eurusd eurobond abd temerrüt