TamgaTürk Ekonomi Gündemi | 9 Mayıs Salı - Piyasalarda Bugün

TAKİP ET

Uluslararası piyasalarda bankacılık krizi ve ABD borç tavanı krizi ön planda kalmaya devam ediyor.

Uluslararası piyasalarda bankacılık krizi ve ABD borç tavanı krizi ön planda kalmaya devam ediyor. ABD Hazine Bakanı Yellen Kongre'nin 31,4 trilyon dolarlık federal borç limitini yükseltememesinin ABD ekonomisine büyük bir darbe vuracağını ve dünyanın rezerv para birimi olan doları zayıflatacağını söyledi. Ayrıca Yellen bazı bankaların üstünde baskı olmasına rağmen "Bankacılık sistemimiz sağlam" dedi. 

Rusya, tahıl koridoru anlaşmasını durduğunu açıkladı. Tarımsal emtia tarafında arz sorunu şimdilik olmadığı için fiyatlarda sert bir etkisi olmadı. 

Uluslararası piyasalar yarın açıklanacak ABD TÜFE verisine odaklanmış durumda. Veri FED’in gelecek toplantılardaki para politikasını şekillendireceği için önem arz ediyor. Yarın gelecek TÜFE datasının beklenti veya beklenti altı gelmesi durumunda hem FED’in eli çok rahatlayacak hem de yılın kalanı için faiz baskısı düşecektir. Faiz artırım döngüsünde de bir bekle gör dönemine gireriz. Swap piyasasında Temmuz ayı itibariyle ABD faizlerinde düşüş fiyatlanmaya başladı. 

EURUSD tarafına geldiğimizde enflasyon verisi öncesi sakin seyir sürüyor. Swap piyasaları FED’in faiz indirmesini fiyatlamasına rağmen EBC tarafında şimdilik böyle bir beklenti yok. 1,010 altına çekilen EURUSD’de gün içi 1,0976 ve 1,0944 desteklerini izleyeceğiz.1,1036 üstü tekrardan alım tarafı güçlenecektir. EURUSD tarafında şu an ki konjonktürde 1,1240 beklentimiz devam ediyor.


 
Ons altın tarafına geldiğimizde dün sakin bir gün geçirdi ve bugün açılış itibariyle hafif alıcılı seyrediyor. $2031 üzeri hareketlerde gün içi $2051 ve $2065 seviyeleri takip edilebilir. Ons altın tarafında ana long pozisyonumuz devam ediyor ama TÜFE verisi öncesi ekstra pozisyon almayı planlamıyoruz.

Yurt içine geldiğimizde hükümetin döviz, tahvil ve hisse senedi piyasasında kontrol isteği devam ediyor. Dün hisse senedi piyasasında bankacılık tarafında ciddi alımlar geldi. Öte yandan hazinenin tahvil ihracına seçim sonrası olabilecek bir konjonktür değişikliği beklentisiyle kamu dışında talep gelmedi. Geçen hafta tek hanelere gerileyen 2 yıllık tahvil faizi dün tekrardan yüzde 15 seviyesine geldi.

Viop30 endeksine baktığımızda 5593 – 5711 bandı önemli direnç haline geldi. Dünkü alışların devamının bugünde gelmesini ve alıcılı bir açılış bekliyoruz. Seçim öncesi piyasada herkes pozisyonlarını almaya devam ediyor.

ekonomi piyasa bugün piyasa piyasalarda son durum piyasalarda piyasalarda bugün piyasa yapıcıları piyasalar piyasalarda son bugün