Tarak Tutmadı, Şimdi de Ped Satışını Kafaya Taktılar

TAKİP ET

İçişleri Bakanlığının yayımladığı market tedbirleri konulu genelgede vatandaşların temel ihtiyaçları keyfi olarak belirleniyor. Tarak satışını anlamsızca yasaklayan Bakanlık, şimdi de ped satışını kafaya taktı.

"Market tedbirleri" genelgesinin 81 ilimize gönderilmesinin ardından vatandaşlarımız da hangi ürünlerin yasak olduğunu merak etmeye başladı.

Tam kapanma döneminde market ve tekel bayilerinde alkollü içecek satışı yasaklanırken bunun yanı sıra yine Çin virüsü salgınıyla hiçbir ilgisi bulunmayan tarakelektronik eşya, oyuncak, kırtasiye, giyim gibi ürünlerin de marketlerde satılmayacağı İçişleri Bakanlığı tarafından duyurulmuştu.

Öte yandan vatandaşlarımızın temel ihtiyaçlarının ne olup ne olamayacağını da belirlemeye kalkan taraksız bakanın yayımladığı söz konusu genelgeye göre marketlerde, cinsel sağlık ürünlerinin satışı da yasaklanacak. Bu akıl dışı yasak, sosyal medyada vatandaşlarımızın hışmına uğradı.

Twitter'da TT olan #PedYasaklanamaz etiketiyle çok sayıda kullanıcı paylaşım yaptı. Paylaşımlarda, bazı marketlerin keyfi olarak ped satışı yapmadığı da dile getirildi.

Ped satışı Ped yasaklanamaz #PedYasaklanamaz Ped Kadın pedi cinsel sağlık cinsel sağlık ürünleri İçişleri Bakanlığı Süleyman Soylu tarak tarak yasağı genelge market tedbirleri temel ihtiyaç