Tarsus'ta 'Askıda Et' Uygulaması Başlatıldı

TAKİP ET

Tarsus Belediyesi, "askıda et" uygulaması başlattı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kışın yaklaşmasıyla birlikte dar gelirli yurttaşlara yönelik hükümete yaptığı tavsiyeler ve çağrılarla birlikte CHP'li belediyeler vatandaşlara yardım amacıyla projeler hayata geçirmeye başladı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin başlattığı Kara Kış Destek Paketi'nin ardından Tarsus Belediyesi de et almaya gücü yetmeyen vatandaşlara yardım amacıyla "askıda et" uygulaması başlattı.

Belediye tarafından kurulan Halk Et Market'in elde ettiği kâr ile finanse edilmeye başlanan uygulama ile birlikte bugün itibarıyla Halk Et Market'te vatandaşlara et, ekmek ve tost peyniri dağıtımı başladı.

Belediye'nin başlattığı uygulama ile Çukurova'daki üreticiden alınan kırmızı ve beyaz etlerin aracısız olarak tüketiciye ulaşması sağlanıyor. Marketteki fiyatlar ise piyasaya göre 10 ila 15 lira daha ucuz. 

Halk Et Market'teki et satışını ve dar gelirli yurttaşlara et dağıtımına ilişkin açıklama yapan Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, "Yoksul bir ailem vardı. Bazen annem 250 gram et parası verirdi. Utanırdım. Abime söylerdim, 'bu eti sen al. 250 gram eti. Ben senin bisikletini temizleyeyim' derdim. Abim gider eti alırdı. Ben bisikletini temizlerdim. Anneme de eti götürürdüm. Söyleyemezdim çok utandığımı. Buradaki arkadaşlara da ilk onu söyledim. Parası olmayana da eti vereceksiniz. Askıda etten mutlaka vereceksiniz. Çünkü buna ihtiyacı olan insanlarımız var" ifadelerini kullandı.

Tarsus'ta 'Askıda Et' Uygulaması Başlatıldı