'Tayyipçi' Çiftçi Borçları Yüzünden Tutuklandı

TAKİP ET

Kendisini 'Tayyipçi' olarak tanımlayan çiftçi, borçları yüzünden tutuklandı.

Tarım Kredi'ye borçlarını ödeyemeyen Uşaklı çiftçi İbrahim Kaya, kaldığı otelde polisler tarafından gözaltına alındı ve tazyik hapsi kapsamında tutuklandı.

Tarım Kredi Kooperatiflerine 58 bin lira borcu olan Kaya, geçtiğimiz Ocak ayında Ankara'ya gelmiş ve Tarım ve Orman Bakanlığının önünde "Ben Tayyip’çiyim. AKP'li değilim. Tayyip ‘çalışın’ dedi. Çalıştık. Tayyip ‘3 çocuk yapın’ dedi. Yaptık. Cumhurbaşkanı ‘Tarlaları ekin saksı bile boş kalmasın’ dedi. Ektik. Don vurdu mahsul para etmedi. Yüzde 41’lik faiz düzeni nereye kadar gidecek? Sağıma dönüyorum tarım kredi, soluma dönüyorum yüksek faiz. Adalet ve Kalkınma Partisi’nden biz ‘adalet’ istemeye geldik. Bu kadar zor mu?" açıklamasını yapmıştı.



İbrahim Kaya'nın eşi Hatice Kaya ise borçlarını ödemek için tarım aletlerini sattıklarını belirterek "Benim üç tane çocuğum var, anneyim. Ben çalışmazsam, üretmezsem borçları nasıl ödeyeceğim, bilmiyorum. Yetkililerin bize destek olmasını istiyorum. Çocuklarımı bırakmak istemiyorum. Tutuklanma kanununun kaldırılmasını istiyorum. Geceleri uyuyamıyorum. Ne zaman kapı çalacak, ne zaman icra gelecek, hangi bankadan icra gelecek diye her gün diken üstünde yaşıyoruz. Yetkililerin bu konuya bir çözüm bulmasını istiyoruz" dedi.
 

tayyipçi çiftçi borçları yüzünden tutuklandı