TBMM de 'Ticarethane' Statüsündeymiş! Meclis'e 7 Milyonluk Elektrik Faturası

TAKİP ET

TBMM'ye 7 milyon liralık elektrik faturası geldiği ortaya çıktı.

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Ali Haydar Hakverdi'nin TBMM yerleşkesinin son 5 yılda ödediği elektrik faturalarına ilişkin verdiği soru önergesine gelen yanıtla Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne yalnızca 2022'nin ilk iki ayında 7 milyon 674 bin 810 liralık elektrik faturası geldiği, ayrıca Meclis'in "ticarethane" statüsünden faturalandırıldığı ortaya çıktı.

Bu rakamın geçtiğimiz yılın aynı dönemi ödenen meblağın iki buçuk katından fazla olduğunu belirten Ali Haydar Hakverdi, "2021'de ödenen aylık ortalama fatura 1 milyon 471 bin 480 lira iken, bu yılın ilk iki ayı ortalaması 3 milyon 837 bin 405 lira. Yılın ilk iki ayında ödenen fatura 2017'de bir yılda ödenen faturanın dahi üzerinde. Sadece geçtiğimiz yıla oranla bile artış yüzde 260. Bu ortalama üzerinden yıl sonu TBMM'nin ödeyeceği rakam tahminen 45 milyon liranın üzerinde gerçekleşecek" ifadelerini kullandı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin "ticarethane" statüsünden faturalandırılmasına da tepki gösteren Hakverdi, "Bir kamu kurumu olan ve vatandaşın vergileri ile bütçesi oluşturulan TBMM ticarethane değildir. Elektrik faturalarının ticarethane olarak faturalandırılması ve emekçilerden esirgenen paraların yüksek tarife ile elektrik şirketlerine ödemesi kabul edilemez" şeklinde konuştu.

tbmm ticarethane statüsü meclis 7 milyon lira elektrik faturası