TCMB Başkanı Gaye Erkan: Finansal İstikrarı Sağlayarak Enflasyonla Mücadele Edeceğiz

TAKİP ET

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, bankaların yöneticileri ile İstanbul'da bir araya geldi. 1.5 saat süren toplantının arından Erkan, ''fiyat ve finansal istikrarı sağlayarak enflasyonla mücadele edeceğiz'' şeklinde konuştu.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan, İstanbul'da bankaların yöneticileri ile bir araya geldi. 

Yaklaşık 1.5 saat süren toplantıda bankacılık sektörünün sorunlarının masaya yatırılması ve Hafize Gaye Erkan'ın bankacıların talep ve sorunlara çözüm önerilerini dinlemesi bekleniyordu. Bankalara uygulanan regülasyonların ve sıkışan kredi kanallarının toplantıda gündeme gelmesi söz konusuydu.

Toplantı sonrası Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Ekran şu açıklamalarda bulundu:

"Çok verimli bir görüşme oldu. Bize sorunlarını ve makro ihtiyaç çerçeveyi sadeleştirme sürecindeki taleplerini belirttiler. Şundan eminim ki hükümetimizin belirlediği ekonomik hedefler doğrultusunda enflasyonla mücadele etmek için tüm ekonomik birimlerimiz kollarını sıvamıştır.

Bunu istikrarlı ve kararlı, hedefe yönelik bir şekilde yapacağımızdan eminim. Bunun için de fiyat istikrarı, finansal istikrar için çok önemli. Hem fiyat hem finansal istikrarı sağlayarak enflasyonla mücadele edeceğiz."

merkez bankası enflasyon bankalar finans finansal istikrar hafize gaye erkan tcmb merkez bankası başkanı enflasyonla mücadele regülasyon