TCMB Başkanı Kavcıoğlu Yerli Yatırımcılarla Görüştü: Enflasyonu Yüzde 5'e Düşürmeye Kararlıyız

TAKİP ET

Yeni Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, yerli yatırımcılarla bir araya geldiği görüşmede enflasyonun düşürülmeye çalışılacağı mesajı verdi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu, bugün yerli yatırımcılarla bir araya geldi. Kavcıoğlu, yatırımcılara “önümüzdeki dönemde para politilkası yaklaşımı değerlendirilirken, kurumların ve bunların devamlılığının esas alınması gerektiğine inandığı” mesajını iletti.

Bloomberg'in toplantıya katılan bir kaynağa dayandırdığı habere göre; Kavcıoğlu, enflasyon ve enflasyon beklentilerinin yüksek seviyelerde olduğu, bu durumun sıkı bir para politikası duruşunu gerektirdiğini dile getirdi.

Kavcıoğlu’nun, Merkez Bankası'nın enflasyon hedeflemesi rejimini bütün unsurlarıyla uygulamaya devam edeceğini bildirerek enflasyonu yüzde 5’e indirme hedefine sıkı sıkıya bağlı olduklarını söylediği aktarıldı.

Kavcıoğlu, yatırımcılara, “enflasyonda kalıcı düşüş ve fiyat istikrarına işaret eden güçlü göstergeler oluşana kadar politika faizini, güçlü dezenflasyonist etkiyi muhafaza edecek şekilde, gerçekleşen ve beklenen enflasyonun üzerinde bir düzeyde oluşturmaya devam edeceğiz” şeklinde bir mesaj verdi.

“Enflasyon odaklı para politikamız, küresel dalgalanmalara ve finansal piyasa oynaklıklarına karşı kalkan vazifesi görecek en güçlü silahımız olacak” şeklinde konuşan Kavcıoğlu, “Enflasyonla mücadele kararlığımızla, Türk lirasının gücünü ve itibarını sağlayacağız” dedi.

şahap kavcıoğlu tcmb merkez bankası başkanı yeni yerli yatırımcılar bir araya geldi konuştu açıklama enflasyon yüzde 5 dedi aktardı bildirdi bloomberg kaynak hedefler para politikası duruş tl değer