TCMB'nin Faiz Kararı Bekleniyor: Dolar Zirvede

TAKİP ET

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu toplantısı öncesinde doların ateşi yükselmeye devam ediyor.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu 18 Kasım 2021 günü toplanacak. PPK kararının 14.00'da açıklanması bekleniyor.

TCMB, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın müdahaleleriyle istikrarını kaybetmiş durumda. Eylül ayından bu yana 300 baz puan faiz indirimine giden Merkez Bankası'nın bu toplantıda da 100 baz puan faiz indirimine gitmesi bekleniyor. Bloomberg HT Araştırma Birimi'nin faiz anketine katılan 21 finans kurumunun tamamı 100 baz puan faiz indirimi beklediklerini kaydetti.

Faiz indirimi beklentisi nedeniyle Türk lirası süratle değer kaybı yaşıyor. Yıl başından bu yana liranın değer kaybı yüzde 33'e kadar çıktı.

Ayrıca Türkiye'nin kredi risk primi (CDS) 401,53 seviyesinde. Bunun yanında Merkez Bankası'nın politika belirsizliği nedeniyle Garanti BBVA, para politikası tahminlerine ara verdi.

Para Politikası Kurulu kararı öncesinde dolar, lira karşısında sabah saatlerinde 10,45 seviyesine ulaştı. Bir süre sonra düşüş yaşadıysa da yeniden yükselişe geçen dolar şu anda 10,4522 seviyesinden işlem görüyor. Bunun yanında gram altın 622 lira,  çeyrek altın ise 1019 liradan satılıyor.

TCMB'nin Faiz Kararı Bekleniyor Dolar Zirvede