Temel Karamollaoğlu: Erdoğan Milletin Ekmeğine Göz Dikmiş Durumdadır

TAKİP ET

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı sert sözlerle eleştirdi.

Haftalık gündem değerlendirme toplantısında konuşan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a şu sözlerle yüklendi:

"Sayın Cumhurbaşkanı milletin ekmeğine göz dikenlere müsamaha göstermeyeceğini söyleyerek hedef şaşırtmaya kalkıyor. Milletin ekmeğine göz dikmenin âlâsını yüksek enflasyona sebep olanlar meydana getiriyor.

Bir yerde enflasyon varsa orada mutlaka gelir adaletsizliği vardır ve orada zenginin daha zengin, fakirin daha fakir olması kaçınılmazdır. İşte Erdoğan hükümeti Türkiye'yi içine soktuğu yüksek enflasyon sebebiyle milletin ekmeğine göz dikmiş durumdadır. 

İnsanlar sahurda sofraya ne koyacaklarını, iftarı ne ile açacaklarını düşünüyorlar. Yoksulluk her geçen gün büyüyor. Mutfak tüpünün fiyatı 300 lirayı geçti. Geçtiğimiz yıl bu zamanlar bir asgari ücretli 2 bin 825 lira maaşıyla 25 mutfak tüpü alabiliyordu. Bugün maaşı yüzde 50 artışla 4 bin 253 liraya çıktı ama buna rağmen yalnızca 14 mutfak tüpü alabiliyor. 

Şimdi soruyorum: 2 bin 825 lira mı büyük, 4 bin 250 lira mı? Düşen sadece paranın değeri mi, yoksa alın teri ve emeğin değeri mi? Maalesef TÜİK'in açıkladığı son rakamlar bile Erdoğan hükümetinin ülkemizi içine soktuğu dar boğazı tüm çıplaklığıyla ortaya koymaktadır.

TÜİK rakamlarına göre enflasyon yüzde 61'lik oranıyla son 20 yılın zirvesine yerleşmiştir. Tenkit ettikleri enflasyonu şimdi yakaladılar."

Temel Karamollaoğlu erdoğan milletin ekmeğine göz dikmiş durumdadır Saadet Partisi