'Temiz Twitch' Diyen Yayıncıların Kişisel Bilgileri İfşa Edildi

TAKİP ET

Kara para aklama aracı haline getirildiği ortaya çıkan Twitch'te bazı yayıncılar tehdit edilmeye başlandı.

Twitch yayıncısı Pqueen'in (Pelin Baynazoğlu) kişisel bilgileri yayın esnasında ifşa edildi. Odatv'ye açıklama yapan Pelin Baynazoğlu, "Ev adresimin bilinmesi ister istemez geriyor. Ben çok korkmasam da ailem çok korkuyor... Taşınmayı bile defalarca tartıştık. Ancak bu bilgilere ulaşanlar yeni adrese de ulaşır diye düşünüyoruz" dedi.

Twitch'te Kara Para Nasıl Aklanıyor

Twitch üzerinden kara para aklamak isteyen kişiler, yurt dışında ele geçirdikleri kredi kartlarını kullanıyor. Bazı yayıncılarla irtibata geçen bu kişiler, yayıncının kabul etmesi halinde büyük miktarlarda "bit" bağışı yapıyor. Aktarılan bağışın yüzde 20 kadarı yayıncıda kalırken yüzde 80'i bu kişilere gidiyor.

Kara para aklama faaliyetinin Twitch üzerinden birkaç yıldır yapıldığını ancak kendisinin yeni haberdar olduğunu belirten Baynazoğlu, "Küçük yayıncılar üzerinden yapılıyor. Ben de duyduğumdan beri 'Temiz Twitch' kampanyasına elimden geleni yapmaya çalışıyorum. 1-2 kez Twitch'e mail attım. Twitch bana 'Bu konuda incelemeler devam ediyor. Konuyla ilgili bilgi veremeyeğiz' şeklinde dönüş yaptı" dedi.

Twitch yayınlarında kara para aklama konusunu gündeme getirdiğini belirten Baynazoğlu, "Anladığım kadarıyla ben bu konu hakkında konuştukça sinirlenmişler. Benimle başladılar. Dün yayın sırasında kimlik numaramı, açık ev adresimi ve telefon numaramı paylaştılar. Ben hemen müdahale ettim. Yayını hemen kapattım, kayıtları kaldırdım" şeklinde konuştu.

Özel bilgilerinin ifşa edilmesi sonrasında adli herhangi bir kurumun kendisine ulaşmadığını söyleyen Baynazoğlu, "Twitch, YouTube sayfalarına teşekkür ediyorum. Adresimin, telefonumun, kimlik numaramın çok yayılmasının önüne geçtiler. Bilgilerimi yorumlara yazanların yorumlarını kaldırdılar" ifadelerini kullandı.

Burak Güngör de Yayında İken Tehdit Edildi

Bunun yanında Twitch yayıncısı Burak Göngör de dün yayında olduğu sırada saldırı altına alındı. 

Twitch yayıncılarının ev adresleri, telefon numaraları ve banka bilgileri gibi özel bilgilerine ise e-Nabız uygulaması üzerinden erişildiği ileri sürülüyor.

Geçtiğimiz ayın başında Sağlık Bakanlığı'nın e-Nabız uygulaması hacklenmiş ve milyonlarca vatandaşımızın kişisel bilgileri yasa dışı forumlarda 600 dolar karşılığında satışa sunulmuştu.

Temiz Twitch Diyen Yayıncıların Kişisel Bilgileri İfşa Edildi