Ticaret Bakanı, 4 Lira 63 Kuruşluk Devlet Desteği İçin ''Biz Yalanladık Siz Manşet Yaptınız'' Dedi

TAKİP ET

Emre Akıncı isimli kişiye verilen 4 lira 63 kuruşluk devlet desteğini inkar eden Ticaret Bakanı Mehmet Muş, sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaptı.

Annesinin adına kayıtlı restoran için yiyecek-içecek sektöründeki işletmelere yönelik ciro kaybı desteklerine başvuran Emre Akıncı'ya verilen 4 lira 63 kuruş yardım hakkında açıklama yapan Ticaret Bakanı Mehmet Muş, ücretin doğru olmadığını söyledi.

''Başvuru yaptıktan iki ay sonra annemin banka hesabına 4 lira 63 kuruş yatırıldı. Allah'ım beni şaşırtmasın. Bu müthiş para benim ahlakımı bozmasın inşallah. Ben artık bu parayla kiramı, borcumu harcımı öder, sonra da Maldivler’e tatile giderim, kimse kusura bakmasın” diyerek kendisine verilen parayla dalga geçen Akıncı'nın açıklamalarını ve olayı haberleştiren gazeteleri hedef alan Muş, 3 bin TL'ye ek olarak 4 lira 63 kuruş verildiğini belirtti.

3000+4.63 TL Verdik

Muş, ''Bilgi yanlışlığını düzeltelim; Gelir kaybı desteğinden hakedilen tutar ciro kaybı desteği ödemelerinden mahsup edilmektedir. Söz konusu şahsın hakettiği toplam tutar 3.004,63 TL olup, kişiye gelir kaybı desteği olarak 3000 TL ödenmiştir. Yani kişi 3000+4.63 TL almıştır'' şeklinde bir paylaşım yaptı.

Ardından "Dün yalanladık. Bugün manşet yapmışlar. 3000+4,63 TL destek almış esnafı, sadece 4,63 destek almış gibi yazmışlar. Kamuoyunu bir kez daha bilgilendirmiş olalım. Bu manşet gerçeği yansıtmamaktadır" diyen Muş, gazetecilere tepki gösterdi.

 

 

mehmet muş ticaret bakanı emre akıncı devlet desteği 4 lira 63 kuruş