Tinder Avcısı: Genç Kadınları Milyonlarca Dolar Dolandırdı, Birçok Ülkede Aranıyor

TAKİP ET

"Tinder Avcısı" Simın Leviev ya da Shimon Yehuda Hayut, bir Netflix yapımıyla gündeme geldi.

Muhammed Âkif — TamgaTürk Netflix'te yayımlanan "Tinder Swindler-Tinder Avcısı" adlı belgesel ile gündeme gelen Simon Leviev ya da gerçek ismiyle Shimon Yehuda Hayut, genç kadınları milyonlarca dolar dolandırdı. Ancak yalnızca 5 ay hapiste kaldı.

VG'nin geniş çaplı çalışmasıyla yayımladığı haberinde yer alan bilgilere göre birçok ülkede aranan Simon Leviev ile tanışan kadınlar, zengin bir iş adamıyla birlikte olduklarını zannediyorlardı.

6 ay süren çalışma sonrasında VG tarafından Münih'te lüks bir otelde görüntülenen Leviev'in kurbanlarından birisi Norveç'in Lillestrøm kentinden Cecilie Schrøder Fjellhøy. Fjellhøy, sonunda Leviev'i dolandırıcılıktan ihbar eden kadınlardan biri olacaktı.



leviev'i Tinder'da gördüğünü ve iyi görünüşlü, etkileyici bulduktan sonra sağa kaydırdığını ve buluşmak için anlaştıklarını belirten Fjellhøy, akşam saat 10'da görüştüklerini söyledi.

İlk Buluşma

WhatsApp üzerinden konuştuktan sonra buluştuklarını belirten Fjellhøy, tanıştıkları otelin lobisinde onu ilk kez gördüğünde oldukça etkileyici bir beyefendi gibi davrandığını, LLD Diamonds'ın CEO'su olduğunu söylediğini aktardı. Elmas şirketi LLD'nin patronu Lev Leviev'i (sözde babası) "Elmasların Kralı" olarak anlatan Simon'un kendisini ise "Prens" olarak nitelediğini belirten Fjellhøy, kahve içtikleri sırada Simon'un Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da işi olduğunu ve "Gelmek ister misin?" diye sorduğunu belirtti. Böyle bir teklifle hayatında ilk kez karşı karşıya kaldığını beliten Fjellhøy, "Tamam ama benim tezimi yazmam gerek" dediğinde Simon'un kendisine "Uçakta yazabilirsin, sorun değil" yanıtını verdiğini söyledi.

Fjellhøy, Simon Leviev'in sözde özel uçağına bindiğinde aklı başından gitti. Çünkü zaten gitmesi gerekiyordu. Çünkü sistem bunun için hazırlanmıştı. Uçaktaki tüm görevliler, Simon'a büyük saygı gösteriyor ve bütün her şeyin ona ait olduğunu, patronun o olduğunu hissettiriyordu. Simon'un karizma tiyatrosu karşısında etkilenen Fjellhøy, "Bunu tam olarak anlatamam ama onda özel bir şey vardı" diyor. Yine de sükunetle ve "olabildiğinde etkileyici olmaya çalışarak tezini yazdığını" belirten Fjellhøy, gece saatlerinde Sofya'ya indiklerinde Hilton Hotel'e gittiklerini ve bir an için durup kendisine "Bu son 24 saatte ben ne yaşadım?" diye sorduğunu ifade etti. Yani Fjellhøy, olabilecek en yüksek seviyede etkilenmişti.

Ölüm Tehditleri Alan Bir Sevgili

Sonrasında ise Simon ve Fjellhøy arasında müthiş bir aşk başladı. Fjellhøy, Simon'dan etkileyici hediyeler alıyordu. "Ömrümde bu kadar gülü bir arada hiç görmedim" diyen Fjellhøy, artık milyarder bir iş adamının milyarder oğluyla birlikte olduğunu sanıyordu. Ancak Fjellhøy'un sevgilisi, iş dünyasındaki rakiplerinden "ölüm tehditleri" almaya başlamıştı. "Ölüm tehditleri nedeniyle" Simon, Fjellhø'un yanına gelemeyeceğini söyledi.

Ancak bir süre sonra Simon, Fjellhøy'a sürpriz yaparak yanına, Oslo'ya geliverdi. Simon'un kendisiyle gerçekten ilgilendiğini ve kendisiyle ciddi düşündüğünü sandığını belirten Fjellhøy, yoğun işlerine rağmen kendisi için Oslo'ya gelmesinin de bundan ötürü olduğunu düşündüğünü belirtti. "Çünkü beni özlemişti."

"Sevgilim, American Express Kartın Var mı?"

Ve kısa bir süre sonra Simon, sevgilisi Cecilie Fjellhøy'dan bir "iyilik" istedi. "Eğer American Express kredi kartın varsa?..." Simon, "sadece güvenlik için" kendi ismini taşımayan bir kartı hesabına bağlamak istiyordu. Sonuçta Simon, ölüm tehditleri alan biriydi. Fjellhøy, "Oslo'ya bir saat için özel jetle gitmesine imkan tanıyacak kadar parası olan birinin benim ödünç vereceğim parayı geri ödeyeceğini düşünmek gayet mantıklı" diye konuştu.

Bundan sonraki günler boyunca da Fjellhøy her sabah Simon'dan gelen "Günaydın canım, İyi uyudun mu?" mesajıyla uyandı. Her gün ama her gün mesajlaşmaya devam ettiler. Mart ve Nisan aylarında Amsterdam'da iki defa buluştular. Hatta Simon'un güvenlik durumu düzelir düzelmez Londra'da birlikte bir ev tutmayı bile planlarlar. Ancak Cecilie bir gün arkadaşlarıyla gezerken can sıkıcı bir mesaj alır. 



Cecilie Fjellhøy'un telefonuna Simon'un korumasının kafasından kanlar süzüldüğü görülen bir fotoğraf gelir. Gelen diğer mesajlarda ise olayların kontrolden çıktığı, Simon'un ve korumasının saldırıya uğradığı görülmektedir. 







Ve para transferleri başlar. 





Cecilie Fjellhøy'un on binlerce pound yolladığı Simon, elbette bu paraları geri ödeyeceğini söylemektedir. 

Simon, Cecilie'ye kendisine ödünç verdiği parayı geri ödediğini gösteren bir belge gönderir. Ancak bu belge de sahte çıkacaktır. 

Dolandırıldığını Anlamak

Bir süre sonra Oslo'da buluşmak için sözleşirler. Oslo'da Cecilie, annesi ve arkadaşlarıyla Simon'u tanıştırmak istemektedir. Simon geleceğine söz verdiyse de gelmez. 

Cecilie sonunda tüm parasının gittiğini ve sevgisinin karşılıklı olmadığını, aldatıldığını fark eder. Simon'a toplamda 2,1 milyon Norveç kronu (yaklaşık 3 milyon 251 bin Türk lirası) kaptırmıştır. 

Genç kadın Simon Leviev adıyla tanıdığı adam hakkında İngiltere ve Norveç'te suç duyurusunda bulunur. Kendisini Simon Leviev adıyla tanıtan Shimon Yehuda Hayut ise halihazırda 3 Finli kadını büyük miktarda para dolandırdığı için 2015 yılında hüküm giymiştir. 

Ancak paranın ötesinde Cecilie büyük bir duygusal yıkıma uğradı. Tabii diğer kadınların da durumunun farklı olduğunu düşünmek için elimizde bir sebep yok.

Simon Gerçekte Kim?

Peki, gerçekte Simon kim? Araştırmacı gazeteci Uri Blau'nun aktardığı bilgilere göre Simon, İsrail'de ultra ortodoks bir şehirde dünyaya geldi. Asıl adı, Shimon Yehuda Hayut idi. VG ekibi Uri Blau ile birlikte Simon Hayut'un evine gittiğinde kapısında onun adına bırakılmış mektuplar buldu. Elbette bu mektuplar da yapması gereken geri ödemelerle ilgiliydi. Kapıda Simon'un annesi ile karşılaşan Blau, oğlunun Norveçli bir kadını çeyrek milyon dolar dolandırdığını söylediğinde kadın, kendisinin de oğlunu 18 yaşından bu yana görmediğini söyleyerek yanıt verdi.

Polis müfettişi Hanny Giladi'nin verdiği bilgilere göre Simon, 2011 yılında hırsızlık, sahtecilik ve dolandırıcılıkla suçlandı. Ancak Simon Hayut, asla mahkeme karşısına çıkmayarak soluğu Avrupa'da aldı. 2017 yılında Hayut hakkında yeni bir ceza davası açıldı ancak bir daha asla görülmedi.

Cecilie dışında birçok kadını dolandıran Simon Yehuda Hayut, İsrail, İsveç, İngiltere, Almanya, Danimarka ve Norveç gibi ülkelerde aranıyor. Hayut'un kurbanlarından 10 milyon dolara yakın para dolandırdığı belirtiliyor.

tinder avcısı swindler simon leviev lld diamonds cecilie Fjellhøy simon yehuda hayut dolandırıcı milyonlarca dolar tamgatürk muhammed akif