TİSK: 3 Bin 500 TL'nin Üzerine Çıkmaya Çalışıyoruz

TAKİP ET

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonundan asgari ücrete ilişkin ilk kez bir rakam açıklandı.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun dün gerçekleştirilen 3. toplantısında Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonunun (TİSK) 3 bin 100 lira teklif ettiği iddia edilmiş, TİSK bu iddiayı yalanlamıştı.

TİSK 3 Bin 100 TL Asgari Ücret Teklif Ettikleri İddiasını Yalanladı


İsmail Saymaz'ın "Asgari ücret için aklınızdan geçen miktar, 3100 TL mi?" şeklindeki sorusuna yanıt veren TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol TÜİK'in enflasyon oranı yüzde 21'i kafadan vereceklerini belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Öyle şey olur mu! İşveren fedakarlık yapacak. İşçiyi enflasyona kesinlikle ezdirmeyeceğiz. TÜİK'in açıkladığı resmi enflasyon olan yüzde 21 zammı kafadan vereceğiz. Üstüne 'Ne yapılabilir' diye çalışıyoruz. 3500 TL'yi geçtik. Daha fazlası için çalışıyoruz, teşviktir, vergi indirimidir..."

Asgari Ücret Tespit Komisyonunun 3. toplantısı sonrasında konuşan Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder "Belli hesaplar yaptık, eski formüle göre asgari geçim tutarı 2 bin 979 lira ile 3 bin 567 lira arasında değişiyor. TİSK 3 bin 100 lira olarak daha uygun buluyor. Türk-İş 3 bin 900'ün altına düşmez dedi. Bu Hacettepe beslenme kalıplarına göre yaptığımız bir parametre. Asgari ücret bu komisyonun kararına göre belirlenecek. Bu toplantıda özellikle çalışanlarla ilgili işçi ve işveren taraflarının bazı konularda mutabık bazı konularda farklı görüşleri oldu" açıklamasını yapmıştı.

3. Toplantıda da Asgari Ücrette Anlaşma Sağlanamadı



Ayrıntılar geliyor...

tsik tiks tisk özgür burak akkol asgari ücret tespit komisyonu 3 bin 500 lira 3500 tl nurcan önder