TL Pul Oldu: Yabancıların Konut Alımı Yüzde 48 Arttı

TAKİP ET

Türk lirasında yaşanan korkunç değer kaybına paralel olarak yabancıların konut alımları yüzde 48 arttı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın bilim ve akıl dışı yönetiminde Türkiye, tarihinin en derin ekonomik krizlerinden birini yaşıyor.

Türk lirasında yaşanan korkunç değer kaybı, kendisini hemen her kalemde zamlar ve birçok malın bulunamaması olarak gösteriyor.

Birkaç kuruş daha ucuz ekmek alabilmek amacıyla ekmek kuyruğuna giren vatandaşlar, soğuk havada dakikalarca bekliyor. Son olarak İstanbul Bağcılar'da Halk Ekmek kuyruğunda gözyaşı döken bir vatandaşın sözleri, sosyal medyada gündem oldu.

Ekmek Kuyruğunda Gözyaşı Döktü: Hakkımı Helal Etmiyorum


Türk lirasının süratle değer kaybetmesine paralel olarak Investing verilerine göre Türkiye genelinde Kasım ayında yabancılara konut satışı rekor kırdı.

Yabancılar Türkiye'de Çok Sayıda Konut Satın Aldı

Bir önceki yılın Kasım ayına göre yüzde 59 artarak 178 bin 814 olan konut satış rakamları Ekim ayında 137 bin 401 olarak kayıtlara geçmişti. 

Verilerde yaşanan en ciddi değişim ise yabancıların konut alım sayıları oldu. Yabancıların konut alım sayıları bir önceki yılın Kasım ayına göre yüzde 48,4 dört arttı ve bir ay içinde yabancılar 7 bin 363 konut satın aldı. Bu rakam bir rekor anlamına geliyor. Yabancıların en çok konut satın aldığı il İstanbul olurken onu Antalya ve Ankara takip etti.

En çok konut alımı yapanlar ise İran vatandaşları oldu. Satın alınan 7 bin 363 konutun bin 406'sı İranlılar, bin 75'i Iraklılar, 836'sı ise Ruslar tarafından satın alındı.

Yabancıların konut alımı artarken Türkiye genelinde konut satışları Ocak-Kasım döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 9,2 geriye gitti.

yabancılara konut satışı rekor kırdı türk lirası değer kaybı