TMO Et ve Süt Üreticilerine İndirimli Arpa ve Mısır Satacak

TAKİP ET

AKP'li Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin başını çektiği Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi, üreticiye TMO tarafından düşük fiyatla arpa ve mısır satışının tekrar başlatılmasına karar verdi.

Tüm girdi maliyetlerinin artmasına rağmen Ulusal Süt Konseyi'nin (USK) hükümetten aldığı talimatla süt alım fiyatlarını artırmaması nedeniyle zarar eden üretici, sağmal hayvanlarını bir bir kesime yolladı ve sektörde yolun sonuna gelindi.

İbrahim Kahveci: Bugün İnek Piyasasında Yaşanan Kilitlenme ve Yıkım Tüm Piyasalarda Peşi Sıra Gelebilir

Üretici enflasyonu zirveye çıkarken tedbir almayan hükümet, süt üreticisini battıktan sonra küçük tedbirlerle kurtarmaya çalışıyor.

AKP'li Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati başkanlığında toplanan Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi, daha önce kaldırılan düşük fiyatlı arpa ve mısır satışı uygulamasını yeniden başlatmaya karar verdi.

Toplantıda alınan karara ilişkin Bakanlıktan yapılan açıklamada "Çiğ süt ve kırmızı et başta olmak üzere gıda ve tarım ürünlerinin yurt içi ve yurt dışı arz ve fiyatlarına ilişkin son dönemdeki gelişmeler analiz edilmiştir. Üretici ve hal fiyatları ile perakende fiyatları arasındaki farkın nedenlerini araştırmak için daha önce kurulan alt komitenin çalışma kapsamı genişletilmiştir. Et ve süt üreticilerimizin maliyetlerinin azaltılmasını teminen TMO tarafından uygun fiyatlı arpa ve mısır satışının tekrar başlaması kararlaştırılmış ve alınabilecek ilave tedbirler değerlendirilmiştir" denildi.

tmo Toprak Mahsulleri Ofisi süt et üreticilerine indirimli arpa mısır satacak Hazine ve Maliye Bakanlığı nureddin nebati