TOBB Başkanı Acil Önlem Alınmasını İstedi

TAKİP ET

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu piyasaların istikrara kavuşmasını sağlayacak acil önlemler alınmasını istedi.

16 lira seviyesini aşarak başladığı güne 17 lira seviyesini test ederek devam eden dolar kuru, şu sıralarda 16,9442 seviyelerinden işlem görüyor.

Resmi Twitter hesabından döviz kurunda yaşanan oynaklığa ilişkin açıklama yapan Rifat Hisarcıklıoğlu, "Piyasalarda yaşanan çalkantı ve döviz kurlarının geldiği seviye bir çok firmamızı endişelendiriyor ve olumsuz etkiliyor. Piyasaların ivedilikle istikrara kavuşmasını sağlayacak acil önlemler alınmasını ve öngörülebilirliğin temin edilmesini bekliyoruz" ifadelerini kullandı. Hisarcıklıoğlu Ocak 2021'de bir faiz açıklaması yapmış ve "Bankaların uyguladığı yüksek kredi faizleri, üretimin ve yatırımın önündeki en önemli engellerden biri haline geldi. Daha sorumlu bir yaklaşım bekliyoruz. Ülkemizin milli serveti firmalarımıza sırtınızı dönmeyin! Onları ayakta tutalım ki, pandemi sonrası dünyada geride kalmayalım" ifadelerini kullanmıştı. Hisarcıklıoğlu'nun açıklamasının ardından daha önce Bursa'da verdiği bir "dolar turşusu" pozu gündeme geldi.

Orhangazi'de turşu üreticisi bir şirket, Hisarcıklıoğlu'na dolar turşusu hediye ederek kur artışı nedeniyle fiyat artışı yapmayacaklarını söylemişti.

rifat hisarcıklıoğlu tobb başkanı dolar kuru