Tolga Şardan: Ahlam Albashir'e Yönelik İstihbarat Takibi Olduğu Bilgisine Ulaştım

TAKİP ET

Gazeteci Tolga Şardan, İstiklal Caddesi'nde 6 yurttaşımızın ölümüne neden olan bombalı saldırıyı düzenleyen Kürtçü terörist Ahlam Albashir'e yönelik istihbarat takibi olduğu bilgisine ulaştığını açıkladı.

Kürtçü terör örgütü YPG tarafından 13 Kasım Pazar günü İstiklal Caddesi'nde düzenlenen bombalı saldırıda 6 vatandaşımız hayatını kaybetti, 81 vatandaşımız yaralandı.

Bombayı İstiklal Caddesi'ne bırakan Ahlam Albashir ve saldırının planlayıcılarına ilişkin yeni bilgiler ortaya çıkmaya devam ediyor. 

Gazeteci Tolga Şardan T24'teki köşesinde kaleme aldığı yazıda Ahlam Albashir'in daha önce Türk istihbaratının takibi altında olduğunu fakat saldırıdan bir süre önce takipten kaybedildiğini açıkladı.

"Ahlam Albashir'e Yönelik İstihbarat Takibi Bulunduğu Bilgisine Ulaştım"

Şardan yazısında şu ifadelere yer verdi:

"Olayla ilgili; 'eylemci kadına yönelik istihbarat takibi bulunduğu' bilgisine ulaştım. Olayın baş faillerinden Ahlam Albashır'in daha önce takipte olduğu ancak bir süre önce takipten kaybedildiği iddiası var.

Zanlının olaydan kısa süre sonra yakalanması bu iddiayı güçlendiren bir durum.

Her ne kadar istihbarat birimlerinin elinde yapay zekâ ürünü özel yazılımlar bulunsa da zanlının Taksim'den çok kısa süre içinde Küçükçekmece'ye kadar gitmesine rağmen yer tespiti yapılarak kısa sürede gözaltına alınmasını unutmamak gerek.

Bu bilgiler ile verilerin doğruluğu yargılama başladıktan sonra daha net anlaşılacak elbette."

Tolga Şardan'ın yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

tolga şardan gazeteci ahlam albashir yönelik istihbarat takibi olduğu bilgisine ulaştım