''Toplum Soylu'nun Açıklamalarından Rahatsız'' Diyen Çalışkan: Yazılacağını Bilsem Konuşmazdım

TAKİP ET

Kendisini hedef alan Süleyman Soylu'ya meydan okuyan Mustafa Çalışkan, çark etti.

Sedat Peker, Silivri Emniyet Müdürü Hakan Çalışkan'ın intihar etmesinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun etkisi olduğunu söylemiş, bu açıklamaların üzerine Soylu, Hakan Çalışkan'ın intiharı hususunda susmuş ve Peker'e verilen koruma polisi ile ilgili, “16 Ocak 2015’te DHKP-C tehdidi ile kendisine koruma veriliyor. Şimdi esas iş bundan sonra. İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, terörden sorumlu müdür de Mustafa Çalışkan. Nurettin Demir Kadıköy Emniyet Müdürü. Özgür Taşdemir emniyet müdürü ihraç edildi. En irtibatlı olduğu kişi Sedat Peker. 2015 yılında sanal bir tehditle Nurettin Demir kardeşinden kalan DHKP-C mirasıyla bir kurgu yapar ve koruma verilir” demişti.

Soylu'nun kendisini işaret etmesinin ardından açıklama yapan Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çalışkan, “Türkiye’deki en dürüst insanı neden dolayı açığa alacaklar çok merak ediyorum. Çıksın bir görelim bakalım. Türkiye’de insanlar var. Dürüst siyasetçiler var. En başta Sayın Cumhurbaşkanı var. Mustafa Çalışkan gibi bir insanı açığa kim alacak, nasıl alacak bir görelim bakalım. Çok merak ettim. Bence toplum Soylu'nun açıklamalarından rahatsız'' demişti.

Yazılacağından Haberim Yoktu

Çalışkan'ı arayarak olayı haberleştiren Cumhuriyet gazetesi muhabiri Seyhan Avşar'ın bu olayı yazacağını düşünmediğini söyleyen Çalışkan, "Sitemli bir konuşma oldu. Dedi ki, 'Ben ilk olarak size şunu söyleyeyim, röportaj vermek için bu konuşmayı yapmadım' bunların yazılacağından haberdar değildim, yazılacağını bilsem hiç konuşmazdım'' dedi. 

Çalışkan'ın iddialarını reddeden Avşar ise, ''Çalışkan'ı başta suç örgütü lideri Sedat Peker’e koruma verilmesi konusu ve eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Özgür Taşdemir üzerinden kendisine yöneltilen tüm iddiaları sormak için aradım. İddiaları hatırlatıp bazı sorular yönelttim. Kendisi bana 'Konuştuklarımız yazılmasın' şeklinde bir şey söylemedi. 'Off the record söylüyorum' şeklinde bir uyarıda bulunsaydı elbette ki söylediklerini yazmazdım. Ben gazetecilik refleksi ile aradım işimi yaptım" diye konuştu.

mustafa çalışkan seyhan avşar sedap peker süleyman soylu toplum rahatsız yazılacağını bilsem söylemezdim haberim yoktu