Trump Destekçileri Kongre Binasını Kuşattı

TAKİP ET

ABD Başkanı Donald Trump'ın Washington'daki mitingi sonrasında destekçileri barikatları aşarak Kongre binasına girdi.

Washington DC'de seçim sonuçlarının resmileştirileceği Kongre oturumunu protesto eden Trump taraftarlarının gösterileri nedeniyle Kongre binasına giriş çıkışlar kapatıldı.

ABD'nin başkenti Washington DC'de toplanan Trump taraftarları, Trump'ın Beyaz Saray yakınlarındaki Ellipse'de yaptığı konuşma sonrasında Kongre binasına yürüdü. Protestocular, seçimlerin sonuçlarının resmileşmesine yönelik oturumun yapıldığı Kongre binası önünde zaman zaman karşıt gruplar ve polis ile karşı karşıya geldi ve arbede yaşandı.

Bir grup protestocunun barikatları yıkarak Kongre binasına girmek istemesinin ardından, polis binaya giriş ve çıkışları güvenlik nedeniyle kapattı. Diğer taraftan Temsilciler Meclisi üyelerinin ofislerinin bulunduğu Cannon binası da kısa süreliğine tahliye edildi.

Öte yandan Arizona'daki seçim sonuçlarına itirazı değerlendiren Senato, olaylar nedeniyle oturuma ara vermek zorunda kaldı. "Senato Başkanı" sıfatıyla oturumu yöneten Başkan Yardımcısı Mike Pence'in ise güvenlik nedeniyle binadan çıkarıldığı ortaya çıktı.

trump destekçi washington kongre binası mike pence