TTB Genel Sekreteri: Maaşlarımız 3 Katına Çıkmazsa Ne Eylemler Durur Ne İş Bırakmalar

TAKİP ET

TTB Genel Sekreteri Vedat Bulut, "Maaşlarımız üç katına çıkmadığı sürece, ne bu eylemler durur, ne de bu iş bırakmaları durur" dedi.

Medyacope'tan Senem Büyüktanır'a konuşan Türk Tabipler Birliği Genel Sekreteri Vedat Bulut, "Maaşlarımız üç katına çıkmadığı sürece, ne bu eylemler durur, ne de bu iş bırakmaları durur" dedi.

"Türkiye Barolar Birliği Seçimi Sandığın Ön Göstergesidir"

Türkiye'nin girdiği ekonomik krizin tek nedeninin iktidarın kendisi olduğunu söyleyen Bulut, "Yönetemiyorlar,  birazcık anlayışları olsaydı kifayetsiz muhterislikleri olmasaydı, istifa etmeleri gerekirdi. İstifa etmiyorlar erken seçime gitmiyorlar o zaman sandıkta bunun hesabını emekçilere karşı verecekler, sandıkları kaybedecekler. Türkiye Barolar Birliği’nin seçimi bunun bir ön göstergesidir. Artık kaybediyorlar, kendilerine bağlı olduklarını düşündükleri sendikalar bile kendilerine oy vermeyecek" açıklamasını yaptı.

Türkiye Barolar Birliği Yeni Başkanını Seçti: Erinç Sağkan

"Bakanlık 'Hakkınızı Ödeyemeyiz' Dedi ve Ödemedi"

Hükümet kanadından gelen zam açıklamaları için "Pandemi döneminde olduğu gibi bir aldatmaca" diyen Bulut, "Hatırlarsanız pandemi döneminde iki kat ödeme yapacağız diye söylemişlerdi ama yapmamışlardı, bunun da doğru olmadığını biliyoruz. Yani Sağlık Bakanlığı, hakkınızı ödeyemeyiz dedi ve haklarımızı ödemedi" şeklinde konuştu.

Türk Hekimleri Yurt Dışına Kaçıyor

Ayda 100 hekimin yurt dışına gittiğini belirten Bulut, bugün itibarıyla yılda bin 300 hekimin yurt dışına gittiğini kaydetti. 

ÖZEL HABER | Türk Hekimleri mi Kaçıyor, Türkler Hekimlerini mi Kaçırıyor?

türk tabipler birliği genel sekreteri vedat bulut maaşlarımız üç katına çıkmadığı sürece ne eylemler bırakmalar durur