Tunç Soyer'den Hükümete Çağrı: Elektrik Zammı Bel Büküyor, Harekete Geçin!

TAKİP ET

Tunç Soyer, elektrik zammına ilişkin hükümete çağrı yaptı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, hükümete elektrik fiyatlarına karşı harekete geçme çağrısı yaptı.

Resmi Twitter hesabından paylaşımda bulunan Soyer, "Vatandaşlarımız ev kirasından daha yüksek meblağlarda elektrik faturası ödemeye başladı. İzmir ve İzmirliler adına hükümet yetkililerine çağrımdır. Bu elektrik zammı bel büküyor. Harekete geçin" ifadelerini kullandı.

Türkiye Ekonomik Buhranı

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın bilim ve akıl dışı yönetiminde Türkiye tarihinin en derin ekonomik buhranlarından biri ile karşı karşıya. "Faiz sebep, enflasyon sonuçtur" teorisini yasal olarak bağımsız olmasına karşın de facto olarak kontrol altına aldığı Merkez Bankası ile bir "deneye" tabi tutan Erdoğan, faiz indirimlerine gitti.

Arka arkaya yapılan faiz indirimleriyle birlikte Türk lirasında yaşanan korkunç değer kayıpları, beraberinde daha korkunç bir enflasyon canavarını getirdi. Güvenilirliği tartışmalı olan TÜİK'in rakamlarına göre bile enflasyon Ocak ayında 2002 seviyesine yaklaşarak yüzde 48,69'a ulaştı. 

TÜİK: Enflasyon Yüzde 48,69


ENAGrup rakamlarına göre ise Ocak ayında yıllık enflasyon yüzde 114'ü aştı. 

ENAGrup: Yıllık Enflasyon Yüzde 114,87


Yılbaşında doğal gaz ve elektriğe büyük zamlar gelmişti. Zamların ardından birçok esnaf, fiyatlarına yansıtmak zorunda kaldıkları faturalarını vitrinlerine asmaya başladı.

tunç soyer elektrik zammı çaprı çağrı bel büküyor