Tüp Fiyatları Patladı: 'Fiyatlar Ocak Söndürüyor'

TAKİP ET

Mutfak tüpü fiyatları bir yıl içerisinde 122 liradan 300 liranın üzerine çıktı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın tek adam sistemine geçişle birlikte kontrol altına aldığı Merkez Bankası eliyle "Faiz sebep, enflasyon sonuçtur" teorisini hayata geçirmesiyle birlikte Türk lirası "pul" oldu. 

Türk lirasında yaşanan tarihi değer kaybıyla birlikte enflasyon doruya çıktı. TÜİK'in enflasyonu dahi yüzde 54,44'e ulaştı. 

TÜİK ve ENAGrup Enflasyon Rakamlarını Açıkladı


Türk milleti Erdoğan'ın fantastik ekonomi teorileriyle yön verdiği yönetiminde tarihinin en derin ekonomik buhranı ile karşı karşıya.

Vatandaş Artık Tenceresini Kaynatamıyor

Zamlardan nasibini alan bir ürün de mutfak tüpleri. "Mutfak tüpünün fiyatları ocak söndürüyor. Vatandaş artık tenceresini kaynatamıyor" diyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, "Elektrik faturaları vatandaşları perişan ederken son dönemde akaryakıt ürünlerine gelen zamların en büyük nedeni, milli paramız Türk lirasındaki değer kaybından kaynaklanıyor. Akaryakıt ürünlerine gelen zam, aynı zamanda pek çok vatandaşımızın mutfağında kullandığı tüp fiyatlarını da rekor düzeyde artmasına neden oldu" diye konuştu.

122 liralık Tüp 300 Lirayı Aştı

Türkiye'nin enerjide tam bir buhran yaşadığını belirten Akın, "Bir yıl önce 122 liraya satılan 12 kilogramlık mutfak tüpünün bugün fiyatı 300 lirayı aştı. Başka bir deyişle mutfak tüpü, son bir yılda yüzde 146 oranında zamlandı. Bu fahiş zammı dar gelirli vatandaşlarımız nasıl kaldırsın?" diye sordu.

Fiyatlardaki KDV ve ÖTV Yükü

301 liralık 12 kilogramlık mutfak tüpünden 21 lira 50 kuruş ÖTV, 46 lira KDV alındığını belirten Akın, "İktidar, mutfak tüpünün kullanılmasını özel tüketim sayıyor. Fahiş fiyatları vatandaş lehine düşürmek için mutfak tüpünden alınan ÖTV kaldırılmalı, KDV oranı da düşürülmeli. KDV yüzde 1’e düşürülür; ÖTV de kaldırılırsa mutfak tüpünün fiyatı 234 liraya düşüyor" önerisinde bulundu.

tüp mutfak tüpü fiyatları ahmet akın chp kdv ötv ekonomi buhran kriz