Turizm Bakanlığı, Gelen Tepkiler Üzerine ''Aşılıyım'' Videosunu Kaldırdı

TAKİP ET

Turizm Bakanlığı'nın yabancı turistlere güven vermek amacıyla Türk vatandaşlara 'aşılıyım' maskesi taktırarak çektirdiği video, gelen tepkiler üzerine kaldırıldı.

Fabrikaları teker teker satan ve bilimi daima geriye atan yönetimin tek gelir kaynağı turizm, 'yok artık' dedirtecek işler yapılmasına sebep oldu. Turizm sektöründen elde edilecek gelire mahkum olan devlet, yabancı turistleri çekmek adına kendi vatandaşına 'aşılıyım' maskesi taktığı bir tanıtım videosu çekti.

"Bu yaz güvenli bir tatil mi arıyorsunuz? Türkiye'ye gelin. Önceki yaz milyonlarca ziyaretçi, temiz tatil yerlerinde eğlencenin tadını çıkarmıştı. Bu yaz da bütün çalışanlarımızı aşıladık. Sterilize edilmiş tatil yerleri ve aşılanmış çalışanlar! Biz buna 'Turizm için Çifte Güvenlik' diyoruz. Konuklarımız ise buna 'Gönül Rahatlığı' diyor. Gelin ve güvenli cennetin; Türk sahillerinin tadını çıkarın" ifadelerinin kullanıldığı videoda, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun daha önce söylediği gibi 'turistin göreceği herkesin aşılı' olduğu belirtilen maskelere yer verildi.

Etiket gibi görünen maskeyi takan vatandaşların olduğu “Hijyenik oteller ve aşılı personeller! Biz diyoruz ki: Turizmde çifte güven! Gelin ve keyfini çıkarın. İçiniz rahat olsun” başlıklı video kısa sürede binlerce kişiye ulaşıp eleştirilerin hedefi olunca, Turizm Bakanlığı yayımladığı videoyu kaldırmak zorunda kaldı. 

Ancak sosyal medya kullanıcıları 'önce yüklenip sonra silinen' videoların iktidarın alışkanlığı haline geldiğini belirterek duruma tepki göstermeye devam etti. Twitter'ın gündem listesine giren ''#TurizmBakanıİstifa'' etiketi kısa sürede ilk sıraya yerleşti.

turizm bakanlığı aşılıyım maske video kaldırdı