Türk Hekimleri İsyan Etti: PKK Bin Yıl Uğraşsa MHP'nin Attığı Kazığı Atamazdı

TAKİP ET

Özel Haber | MHP Milletvekili Ali Muhittin Taşdoğan'ın skandal niteliğindeki kanun teklifinin ardından Türk hekimleri sitemlerini TamgaTürk'e dile getirdi. "PKK bin yıl uğraşsa, Öcalan kafasını duvarlara vursa Türk Tabipleri Birliği'nin adından 'Türk'ü çıkaramazdı."

Geçtiğimiz haftalarda kahraman Türk ordusu, Kürtçü terör örgütü PKK/YPG yanlılarının iftirasına uğradı.

Kürtçü terör örgütü PKK/YPG'nin ortaya attığı iftiraların ardından terör örgütüne yakınlığıyla bilinen bir kanala konuk olan Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı, Türk ordusunun kimyasal silah kullandığını iddia etti.

Bir "adli tıpçı" olan Şebnem Korur Fincancı'nın izlediği bir videodan ve çamaşır suyu ile tuz ruhu fotoğraflarından yola çıkarak Türk ordusuna yönelttiği kimyasal silah suçlamalarının ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı ve soruşturmada tutuklama kararı verildi.

Mahkeme Türk Tabipleri Birliği'ni Kürtçülerden Arındırabilir

Başavcılık makamı mahkemeden ayrıca Şebnem Korur Fincancı ile Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Başkanlığı'ndaki diğer Kürtçü yapılanmanın tamamının görevlerine son verilmesini istedi. Mahkemenin bu talebi uygun bulması durumunda herhangi bir dernek değil, bir meslek örgütü olan Türk Tabipleri Birliği, Merkez Konseyi Başkanlığı'nda yuvalanan Kürtçü yapılanmadan arındırılmış olacaktı.

MHP'den "Türk" Adı Kaldırılsın Teklifi

Fakat mahkemenin bu kararı beklenmeden MHP Gaziantep Milletvekili Ali Muhittin Taşdoğan, Türk Tabipleri Birliği'nin adından "Türk" ifadesinin çıkarılması için TBMM Başkanlığı'na kanun teklifi verdi.

MHP'den TTB'den 'Türk' İfadesinin Çıkarılması İçin Kanun Teklifi

MHP'li Taşdoğan'ın teklifinin kabul edilmesi durumunda Türk Tabipleri Birliği'nin adından "Türk" ismi çıkarılacak.

Türk Hekimleri İsyan Etti: PKK'lılar Bin Yıl Uğraşsa Bunu Yapamazdı, MHP Yapıyor

MHP'nin sunduğu kanun teklifine isyan eden Türk hekimleri, PKK'nın bin yıl uğraşsa yapamayacağını MHP'nin yaptığını söyledi.

Şebnem Korur Fincancı ve ekibiyle uzun süredir mücadele halinde olan bir Türk hekimi, "PKK ve sempatizanları bunu bin yıl uğraşsa yapamazdı. Bakın hiç abartmıyorum: PKK bin yıl uğraşsa, Öcalan kafasını duvarlara vursa Türk Tabipleri Birliği'nin adından 'Türk'ü çıkaramazdı, MHP çıkarıyor. Adında 'Milliyetçi' ifadesi olan bir parti, Milliyetçi Hareket Partisi böyle bir teklifi nasıl verir? Üstelik Türk Tabipleri Birliği'ni bu bölücülerin elinden kurtarmak için böyle bir fırsat doğmuşken..." dedi.

"Tam Bir Mağlubiyet Hissi İçindeyiz"

Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi'nin PKK'ya yakınlığıyla bilinen yapıların elinden kurtarılması için Türk Tabipleri Birliği Kanunu'nda yapılacak küçük bir değişikliğin yeterli olduğunu belirten Türk hekimi, "Ama bunu yapmıyorlar, gidip o kanun teklifini veriyorlar. 'Türk' adını çıkarmak için... Şu an ne yapacağımızı bilmiyoruz. Tam bir mağlubiyet hissi içindeyiz" diye konuştu.

"PKK Sempatizanları Şu An Göbek Atıyor"

TamgaTürk'e konuşan Türk hekimi, Türk Tabipleri Birliği'ni ellerinden kurtarmak için yıllardır mücadele ettikleri PKK sempatizanlarının şu anda "göbek attıklarını" söyledi. Birliğin adından "Türk" ifadesinin çıkarılması durumunda bu mücadeleyi yürüten Türk milliyetçisi doktorların manevi olarak derinden sarsılacaklarını belirten Türk hekimi, "Bu pes etmek değil... Bu yenilmek! Ve bunu bizim devletimiz yapmış olacak" dedi. 

"'Yıkıl Oradan Köpek' Diye Gürleyen Başbuğ Türkeş'in MHP'si Bu mu?"

Teklifi getirenin MHP'li bir milletvekili olmasını ayrıca bir tezat olarak gördüklerini belirten Türk hekimi, "Alparslan Türkeş'in MHP'si bu mu? Senelerce Türk ifadesini kurumların adından çıkarmaya çalışanlarla mücadele eden bir parti hatırlıyoruz, nerede o parti?  Bölücü terör yardakçılarına 'Yıkıl oradan köpek' diye gürleyen Başbuğ Türkeş'in MHP'si bu mu?" siteminde bulundu.

TamgaTürk'e açıklamalarda bulunan Türk hekimleri, Türk Tabipleri Birliği'nin Kürtçülerin elinden kurtarılması için takip edilebilecek çok sayıda formül olduğunu, bu kanun teklifinden geri dönülmesi ve teklifin hiç Meclis gündemine alınmaması gerektiğini dile getirdi.

pkk türk tabipleri birliği şebnem korur fincancı türk adının çıkarılması için kanun teklifi verdi ali muhittin taşdoğan hekim