TÜRK-İŞ 3 Bin 772 Lira Asgari Ücret İsteyecek

TAKİP ET

TÜRK-İŞ'in Aralık ayında başlayacak asgari ücret tespit toplantılarında 3 bin 772 lira ücret talebiyle masaya oturacağı ileri sürüldü.

Enflasyon TÜİK tarafından yüzde 19,89, Enflasyon Araştırma Grubu (ENAGrup) tarafından ise yüzde 49,87 olarak tespit edilmişti. Vatandaş ekonomik buhranın pençesinde hayatta kalmaya çalışırken Türkiye'deki çalışanlarının çoğunun aylık geliri olan asgari ücret tartışmaları başladı.

Daha önce hükümete yakın bazı medya organları asgari ücretin 3 bin 500 liraya kadar çıkacağını ileri sürmüştü. T24'ün gazeteci Mustafa Çakır'dan aktardığı habere göre kulislerde asgari ücretin 3 bin 500 ila 3 bin 700 lira civarına çıkarılacağı konuşuluyor.

TBMM'de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bütçe Komisyonu'nda konuşan Bakan Vedat Bilgin, asgari ücretin tespit komisyonu tarafından karara bağlandığını belirterek "Benim keyfi olarak kalkıp asgari ücret şu kadar olsun, 3 bin lira olsun, 3 bin 500 lira olsun gibi dememin çok anlamı yok, böyle bir yetkim de yok" demişti.

Aylık Yaşama Maliyeti 3 Bin 772 Lira

Hükümet medyasında "büyük zam" olarak konuşulan rakamlar olması gerekenin oldukça altında kalıyor. TÜRK-İŞ'in yaptığı son araştırmaya göre bekâr bir çalışanın yaşam maliyeti aylık olarak 3 bin 772 liraya çıktı. Sendikanın yaptığı araştırmada tespit ettiği rakamı talep etmesi ve makasın kısmen değil tamamen kapanmasını istemesi bekleniyor.

Ancak işverenler de asgari ücrete yapılacak olan artışla beraber verilen işçi başına aylık 75 lira asgari ücret desteğinin de artırılmasını talep ediyor. 

Aylık Yaşama Maliyeti 3 Bin 772 Lira TÜRK-İŞ Asgari Ücret İsteyecek