Türk-İş Başkanı Atalay'dan Asgari Ücrete Zam Tartışmalarına İlişkin Dikkat Çekici Açıklama

TAKİP ET

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, asgari ücrete zam tartışmalarına ilişkin konuştu.

Vatandaşların alım gücünün süratle erimesiyle birlikte asgari ücrete yeniden zam yapılması tartışmaları hız kazandı. Yılbaşında yaklaşık yüzde 50 zam yapılmasına karşın zammın alım gücüne bir artısı olmadığı belirtiliyor. Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, "Geçtiğimiz yıl bu zamanlar bir asgari ücretli 2 bin 825 lira maaşıyla 25 mutfak tüpü alabiliyordu. Bugün maaşı yüzde 50 artışla 4 bin 253 liraya çıktı ama buna rağmen yalnızca 14 mutfak tüpü alabiliyor" açıklamasını yaptı. 

Temel Karamollaoğlu: Erdoğan Milletin Ekmeğine Göz Dikmiş Durumdadır


Hükümetin hayat pahalılığı ve alım gücünün düşmesi nedeniyle kaybettiği seçmen desteğini geri kazanabilmek için yıl ortasında asgari ücrete yeni bir zam yapabileceği konuşuluyor. AKP kulisleri de ikiye bölünmüş durumda. Ancak uzmanlar yapılacak yeni bir zammın enflasyonu daha da azdırabileceği ve zammın ters tepki yapabileceği, ayrıca bu meblağı ödeyemeyecek olan binlerce işletmenin işçi çıkarma yoluna gideceği konusunda uyarıyor. 

Kulis: AKP'li Yönetici Asgari Ücrete Yüzde 99 İhtimalle Zam Yapılacağını Söyledi

Enflasyon Bu Hızla Devam Ederse...

Ankara'da düzenlenen bir iftarda konuşan Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, yıl ortasında yapılacağı ileri sürülen zamma ilişkin "Önümüzde son yılların en yüksek enflasyonunun olduğu bir ortamdayız. Bir an evvel bu enflasyon belli bir noktaya getirilirse istediğin kadar zam al. Enflasyon bu hızla devam ettiği müddetçe alacağın zammın bir özelliği olmaz" açıklamasını yaptı.

türk-iş başkanı ergün atalay asgari ücrete zam tartışmalarına ilişkin açıklama enflasyon