Türk İş Genel Başkanı Atalay Asgari Ücretliye 'Hemen Zam' İstedi

TAKİP ET

Türk İş Başkanı Ergün Atalay, dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Türk İş Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte basın toplantısı yapan Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay, 1 Mayıs'da Taksim anıtına Türk İş olarak çelenk koyacaklarını belirterek "Bu hafta ortasında çarşamba günü Türkiye’deki sendikalarla bir toplantı yaptık. KAMU-SEN, DİSK, KESK, EMUR-SEN, TÜRK-İŞ toplantının ana gündemi 1 Mayıstı. Önümüzdeki hafta 1 Mayıs çalışma hayatıyla ilgili olanları olmayanları yapabildiklerimizi yapamadıklarımızı taleplerimizi 1 Mayısta Türkiye’nin 81 vilayetinde Kıbrıs’ta dilimizin döndüğü kadar işçilerin problemlerini anlatacağız. Bu sene de 81 vilayette 30’unda ortaklaşa, geri kalanda her sendika kendi başına yapacak" dedi.

"Seçimi Dört Gözle Bekliyorum"

Vatandaşların bölündüğünü ve kutuplaşmanın arttığını belirten Atalay, "3 senedir seçim konuşuyoruz. Seçimin bedelini hep beraber ödüyoruz. Dört gözle bekliyorum; seçim olsun, bu ülke için kim faydalıysa bir an evvel gelsin de şu sorunlarımıza bir çare bulalım" diye konuştu.

Yılbaşında asgari ücrete yapılan zamların bir hükmünün kalmadığını belirten Atalay, "Bu meseleleri yılın ortası geçmeden masaya yatırıp konuşmak lazım ve bunlara çözüm bulmak lazım. Bu meselelere kim çözüm bulacak? Sendikalar, sivil toplum örgütleri, iktidarı ve muhalefetiyle hep beraber çözüm bulacağız" ifadelerini kullandı.

"Bakana Soruyorum, 'Haberim Yok' Diyor, Ben Kimse Soracağım Başka?"

"Bu asgari ücret ne zaman gündeme geldi?" diye soran Atalay, "Asgari ücretli 1 Şubat'ta zam aldı. Aradan 1,5 ay geçtikten sonra bu konu konuşuluyor. Bakana soruyorum, 'Haberim yok' diyor. Ben kime soracağım başka? Konuyu gündeme getirene soruyorum 'Sen nereden söyledin bunu?' diye 'Ya olabilir' diyor. Konuşmanın hiçbir anlamı yok. Asgari ücretlinin de emeklinin de normal sözleşmelinin de aldığı zam eridi. Bunu beklemenin bir anlamı yok. Enflasyon açıklanıyor, bu açıklanan enflasyon asgari ücretliye de emekliye de çalışana da uygulansın, hemen yapılsın. Bu, ülkeyi yönetenlerin elinde" şeklinde konuştu..

türk iş genel başkanı ergün atalay asgari ücret zam hemen istedi seçimi dört gözle bekliyorum