Türk Lirası Bugüne de Kötü Uyandı: Dolar 14,61

TAKİP ET

Türk lirası, Perşembe günü yapılacak PPK toplantısı öncesinde değer kaybı yaşamaya devam ediyor.

Türk lirası, Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısının yapılacağı Perşembe gününe değer kaybı yaşayarak yaklaşıyor.

Bir ay önce (15 Kasım'da) 10 lira seviyesinde olan dolar kuru, lirada yaşanan değer kaybı nedeniyle son olarak 14,6125 seviyesine ulaştı.

TCMB Para Politikası Kurulunun politika faizini indirmeye devam edeceğine yönelik beklentiler ise Türk lirasındaki erimeyi daha da hızlandırıyor.

PPK geçtiğimiz ay yaptığı toplantıda politika faizini 100 baz puan düşürmüş, yüzde 16'dan yüzde 15'e çekmişti. Uzmanların ezici çoğunluğu PPK'nın bu toplantıda 100 baz puan faiz indirimi yapmasını bekliyor. Bunun yanı sıra indirimin 150, hatta 200 baz puan indirim yapabileceğini düşünen ekonomistler de yok değil.

Ancak Erdoğan'ın kontrolü altındaki TCMB'nin para politikası nedeniyle eriyen Türk lirası, büyük bir itibar kaybı yaşadı. Son olarak UBS, Türk lirasına ilişkin rapor yayımlamayı bırakmış, müşterilerine TL'ye ilişkin yayımlanan son raporun da dikkate alınmaması uyarısında bulunmuştu.

UBS Artık Türk Lirası İçin Rapor Yayımlamayacak

dolar lira 14 58 yükseliyor tcmb ppk