Türk Milletinin 'Ekmek Derdi' Dünya Basınında

TAKİP ET

Türk fırıncıları ekmek üretimini mevcut fiyatlarla karşılayamaz hale geldi.

Türkiye, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın bilim ve akıl dışı yönetiminde tarihinin en derin ekonomik krizlerinden biriyle karşı karşıya.

Vatandaşlar gelir darlığı nedeniyle birkaç kuruş daha ucuz olan Halk Ekmek'e yöneliyor. Bu nedenle farklı il ve ilçelerde vatandaşların Halk Ekmek büfeleri önünde metrelerce kuyruk olduğu anların görüntülerini görmek, sıradan bir hale geldi.

Ekmek Kuyruğunda Gözyaşı Döktü: Hakkımı Helal Etmiyorum


Türk vatandaşlarının çilesi, dünya basınında da yankı buldu. New York Times'ta yer alan Carlotta Gall imzalı haberde ekmek kuyruğunda bekleyen vatandaşların sözlerine yer verildi.



"İnsanlar geçinemiyor" diyen Şengül Esen (57), "Üniversitede temizlikçi olarak 21 sene çalıştım ve şimdi ekmek kuyruğunda bekliyorum" ifadelerini kullandı.

NYT haberinde Türklerin yükselen enflasyonla çilesine yer verildi. Türk lirasının dolar karşısındaki değer kaybı ve maaşların artık temel ihtiyaç maddelerini karşılamaya bile yetmediği belirtilen haberde, ekmek kuyruğunda bulunan birçok kişinin "kendisini eleştirenleri gözaltına aldıran Recep Tayyip Erdoğan hükümetini eleştirdiği için başının belaya girmesi endişesiyle röportaj vermek istemediği, konuşanların da ismini vermekten çekindiği" ifade edildi.

İstanbul'da Bazı Fırınlar Ekmeğe Yine Zam Yaptı


Fırıncı Üç Ayda Üçe Katlanan Maliyetleri Cama Astı


Ankara'da Sonu Görünmeyen Halk Ekmek Kuyruğu


İmamoğlu'ndan Ekmek Fiyatı Açıklaması: Un Fiyatı 127 Liradan 325 Liraya Çıktı


türk fırıncıları