Türk Telekom'dan İnternet Zammı Açıklaması: 'Gerçeği Yansıtmıyor'

TAKİP ET

Türk Telekom, internet fiyatlarına geleceği açıklanan zamma ilişkin açıklama yaptı.

Serbest Telekomünikasyon İşletmecileri Derneği (TELKODER) kısa bir süre önce Türk Telekom'un toptan tarife fiyatlarına yüzde 67 zam yaptığını ve zamlı tarifelerin 1 Nisan'da yürürlüğe gireceğini duyurmuştu.

İnternete Büyük Zam Kapıda


Bundan kısa bir süre sonra açıklama yapan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu (BTK), zammın 1 Nisan'da değil, 1 Haziran'da yürürlüğe girmesine karar verildiğini bildirmişti.

Yüzde 67'lik İnternet Zammına Erteleme


Söz konusu haberlere ilişkin Türk Telekom'dan yapılan açıklamada toptan internet sağlayıcılarına sunulan port ve transmisyon servislerinin ücretlerinde 2020'den bu yana bir fiyat değişikliği yapılmadığı belirtilerek 2 yılda yaşanan maliyet artışlarına bağlı olarak getirilecek zammın enflasyonun altında olacağının öngörüldüğü belirtildi.

Türk Telekom | 'Özelleştirildi' ve Yıllar Sonra Tekrar Varlık Fonu'na Döndü: Kaç Milyar Dolar Soyulduk?


"Türk Telekom’un Port ücretlerindeki artışlarla ilgili olarak son dönemde gündeme gelen fiyat düzenlemesi konusunda bir açıklama yapma gereği duyulmuştur" denilen açıklamada "Bazı yayın organları ve sosyal medya platformlarında belirtilen ‘İnternete yüzde 67 zam yapıldı’ içerikli haberler ve yorumlar gerçeği yansıtmamaktadır" ifadelerine yer verildi.

türk telekom internet zammı açıklaması gerçeği yansıtmıyor telkoder btk