Türk Vatandaşlığı Nasıl 'Zurna' Oldu: 'Mükemmel' Tezgah

TAKİP ET

Sosyal medyada yayınlanan bir video gündem oldu.

Bugün sosyal medyada yayımlanan bir videoda Türk vatandaşlığı alan bir Orta Doğulunun Türk vatandaşlığı aldığı belgeyi zurna yaptığı, ıslık çaldığı görüldü. 

Videoyu paylaşan Orwa Abdulrahim'i ve "Excellence" şirketini incelemeye aldık. Orwa Abdulrahim ve akrabalarının 2013 yılında kurduğu Excellence şirketi mimari, gayrimenkul, otomotiv ve danışmanlık alanlarında hizmet veriyor. Ancak şirketin esas işi gayrimenkul satışlarıyla Türk vatandaşlığı satmak. 

Excellence şirketinin sitesini incelediğimizde Orwa Abdulrahim, Ahmad Abdulrahim, Omer Abdulrahim, Salem İbrahim, Rasmi Murat, Abdulrahman Bedevi isimleriyle karşılaşıyoruz. 

Sitenin girişindeki yazıda Türk vatandaşlığının alınmasının yolları anlatılıyor. Bu yollardan en garantisinin gayrimenkul almakla olduğu belirtiliyor. 

İşin başındaki Orwa Abdulrahim ve diğerlerinin Instagram hesaplarını incelediğimizde oturdukları koltuğun arkasında Osmanlı tuğrasının yer aldığını görüyoruz. Bu hesapların ortak bir özelliği de AKP'li isimleri takip etmeleri. Takip ettikleri isimler arasında Binali Yıldırım'dan AKP'li trol Mert Armağan'a kadar birçok isim var.
 
Orwa Abdulrahim'in Instagram hesabında Meclis'te çektiği videosunu bulduk. Ancak video hesaptan daha sonra kaldırıldı. Abdulrahim'in videoyu neden kaldırdığı bilinmiyor.
 
Aynı şekilde Abdulrahim'in paylaşımları arasında Erdoğan-Abdulhamit paylaşımı da var. Abdulrahim bu paylaşıma "Bizim sorumuz Osmanlı ile değil Abdülhamit’le diyenler 650 yıllık devleti hilafeti yıktılar. Şimdi ise bizim sorunumuz Türkiye ile değil Erdoğan’la diyorlar" notunu düştü.

 

        Bu gönderiyi Instagram'da gör                      

المحامي : عروة عبد الرحيم (@lawyer_orwa_abdulrahim)'in paylaştığı bir gönderi


Abdulrahim'in aynı zamanda AKP İstanbul İl Başkanlığı'nda da videosu var. Anlaşılan o ki Excellence şirketinin AKP ile arası oldukça iyi. Videoda duyulan kısa konuşmada "Dolmabahçe" sözü duyuluyor ancak tam olarak ne konuşulduğu bilinmiyor


Tüm bu ilişkiler ağında Abdulrahim'e kimlerin destek olduğu ve bu vatandaşlık satış işlemlerinden kimlerin ne kazandığı henüz aydınlığa çıkmış değil. Fakat şu bir gerçek ki Türk vatandaşlığı artık "kelepir fiyata" Orta Doğululara satılır oldu. 
 




 

orwa abdulrahim ahmad abdulrahim omer abdulrahim salem ibrahim rasmi murat abdulrahman bedevi türk vatandaşlığı zurna excellence şirketi excellence danışmanlık excellence mimari excellence otomotiv