Turkcell'den 'Alo Afganistan 30 Dakika Paketi'

TAKİP ET

GSM operatörü Turkcell, Afganistan'a yönelik bir paketi satışa çıkardı.

Afganistan'ın neredeyse tamamının Taliban tarafından ele geçirilmesinin ardından ülkeden kaçışlar bütün dünyanın gündemine oturdu. Öyle ki Kabil Havalimanı'ndan kaçmak için ABD askeri kargo uçağına tutunan ve yüzlerce metre yüksekten yere çakılanlarla alay eden tişörtler dahi basıldı.

Afganistan'dan kaçanların en çok yöneldiği ülkelerden biri olan Türkiye'de asayiş olaylarının artışı engellenemedi ve son olarak Ankara'da Altındağ olaylarının bir yansıması olduğu düşünülen bir karara imza atılarak Suriyeli sığınmacılara şehrin sınırları kapatıldı ve tamamının kayıtlı olduğu illere gönderilmesine karar verildi.

Daha önce sığınmacılara yönelik koruyucu bir tavır üstlenerek meseleyi "ensar ve muhacir" kavramları üzerinden savunan AKP hükümeti dahi konuya ilişkin net tavırlar aldı. AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan Suriyeli sığınmacıların geri gönderilmesini "kendi halkımıza karşı sorumluluğumuzdur" diyerek ilk defa net biçimde ifade etti ve son olarak AKP Sözcüsü Ömer Çelik "Mültecilere sahip çıkma görevini Türkiye tek başına yerine getiriyor. Bundan sonra Türkiye’nin bir mülteci alacak daha kapasitesi yoktur" dedi.

Alo Afganistan Paketi

Tüm bunlar yaşanırken Türkiye'nin en büyük GSM operatörlerinden biri olan Turkcell 2 Eylül'den itibaren geçerli olmak üzere "Alo Afganistan 30 Dakika Paketi" adlı bir paketi kullanıcıları için satışa sundu.

Söz konusu paket yalnızca Türkiye'den Afganistan'a yönelik olarak gerçekleştirilen aramaları kapsarken Turkcell'den paketin içeriğine ilişkin yapılan bilgilendirmede "Alo Afganistan 30 Dakika Paketi ile sadece 55 TL’ye Afganistan’daki yakınlarınızı tam 30 dakika arayabilirsiniz. Üstelik 1 ay boyunca geçerli paketinizde cep ve sabit hat ayrımı yok; tüm cep ve sabit operatörlerine yapılan aramalarda geçerli" ifadelerine yer verildi.


Turkcell'den 'Alo Afganistan 30 Dakika Paketi'