Türkistan'ın İlk Maarif Okulu Açılıyor

TAKİP ET

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kırgız Dışişleri Bakanı ile düzenlediği ortak basın toplantısında, Maarif Vakfının Kırgızistan'da açacağı okulların eğitim kalitesi çok yüksek olacak okullar olacağını ve Orta Asya'da açılacak ilk okulun Kırgızistan'da olmasının Türkiye'nin Kırgızistan'a verdiği önemi gösterdiğini belirtti.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Maarif okulu, Orta Asya'da açılacak ilk Maarif Vakfı okulu olacak. Bu da Kırgızistan'a verdiğimiz önemin göstergesidir" dedi. 

Mevlüt Çavuşoğlu, Kırgızistanlı mevkidaşı Ruslan Kazakbayev'le baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında Fetullahçı Terör Örgütü için "(FETÖ) Sadece bizim için değil, Kırgızistan için de tehdittir...bu tür terör örgütlerinden de suç şebekelerinden de inşallah tamamen kurtulacağız" ifadesini kullandı.

Toplantıda, mevkidaşıyla ikili ilişkileri her yönden değerlendirdiklerini aktaran Bakan Çavuşoğlu, Manas Üniversitesinin iki ülkenin kardeşliğinin bir nişanesi olduğunu vurguladı.

Türkistan Maarif okulu Çavuşoğlu Bakan Kırgızistan Manas üniversitesi FETÖ Ruslan Kazakbayev Mevlüt Çavuşoğlu