Türkiye 'Ahmet Nerede' Diye Soruyor, Yetkililer Sus Pus Oturuyor!

TAKİP ET

İstanbul'da bazı bölgelere ''Hudut namustu'' pankartı asan Ahmet Çakmak'a ulaşılamıyor.

İstanbul'da bazı noktalara, "İzmir'in dağlarında çiçekleri yakanlar hesabımız sizinle", "Ülkemde mülteci istemiyorum" ve "Hudut namustu" gibi ifadeler yer alan pankartlar asan 6 Türk gencinden biri olan Ahmet Çakmak'a ulaşılamıyor. 

Suriyeli ve Afganistanlıların kaçak yollarla ülkeye girişini ve ülke içinde sebep oldukları karışıklıkları protesto etmek amacıyla pankart asan Çakmak, dün akşam saatlerinde Twitter hesabından 'kullanıldığını' belirterek video paylaşımı yaptı. Paylaştığı videoda para vaadi karşılığında pankartları kendisine astıranın İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu olduğunu söyleyen Çakmak, pişman olduğunu ifade etti. Ancak Çakmak'ın yüklediği ilk videoda karşısında bulunan kişilere tedirginlikle baktığı görüldü. Bir süre sonra o video silinerek Çakmak'ın hesabından aynı ifadelerin kullanıldığı yeni bir video yayımlandı.

Videoda Çakmak'ın gerginliği ve şüpheli ifadeleri dikkat çekerken paylaşımın yapıldığı telefonun Çakmak'a ait telefon olmaması da endişeleri artırdı.

Ahmet'e Ulaşılamıyor!

Çakmak'ın yakınları, genç çocuğa ulaşamadıklarını belirterek sosyal medyada ''Ahmet Nerede?'' etiketiyle kampanya başlattı. Ailesinin, yakın çevresinin ve arkadaşlarının ulaşamadığı Çakmak'ın Twitter hesabından şüpheli ifadelerin kullanıldığı paylaşımlar yapıldı ancak Çakmak kimseyle iletişim kurmadı. 

Sosyal medya kullanıcıları kaçırıldığı düşünülen Çakmak için paylaşım yaparken, emniyet ve yargı mercilerinden herhangi bir açıklama yapılmadı.

Pankart Astıktan Hemen Sonra Gözaltına Alınmışlardı

Çakmak ve 5 arkadaşı söz konusu pankartları astıktan kısa süre sonra gözaltına alınmıştı. Pankart asan 6 Türk gencinden biri olan Semir Yapıcı'ya da saldırı düzenlenmiş ancak emniyet güçleri saldırganı bulmak için gençleri gözaltına aldıkları hızda arama yapmamış ve saldırganı bulma konusunda gerekli çabayı sarf etmemişti.

istanbul pankart hudut namustu afgan 6 türk ahmet çakmak nerede bulundu mu yakalandı kayıp suriyeli izmir dağ içiçek