'Türkiye'de Merkez Bankası Bağımsızlığı Sorunu Var'

TAKİP ET

İngiltere Merkez Bankası Başkanı Andrew Bailey, Türkiye'de yaşanan ekonomik gelişmeleri "Alışılmadık bir kombinasyon" olarak yorumladı.

İngiltere Merkez Bankası Başkanı Andrew Bailey, perşembe günü yaptığı konuşmada Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'na değindi.  Bailey, TCMB'nin bağımsızlığıyla ilgili bir sorun olduğunu belirtti.

Cambridge Union etkinliğinde bir öğrencinin Türkiye’deki yüksek enflasyona rağmen faiz indirimlerinin savunulmasıyla ilgili sorusunu cevaplayan Bailey, “Bu örnekte merkez bankası bağımsızlığının açıkça bir sorun olduğunu düşünüyorum” dedi.

Daha Önce Ekonomide Görülmemiş Bir Kombinasyon

Genelde başkalarının politikalarıyla ilgili yorum yapmadığını ama bunun daha önce ekonomide görülmemiş bir kombinasyon olduğunu söyleyen Bailey, “Güvenilir politikalara nasıl ulaşılacağını sadece bugünkü durumunuz için değil repütasyonunuz ve ilerideki politika yapma kabiliyetiniz için de önemlidir” dedi.

andrew bailey ingiltere merkez bankası türkiye cumhuriyeti merkez bankası merkez bankası merkez bankası bağımsızlığı ingiltere türkiye