Türkiye'nin Yüzde 35'inin Otomobil Satın Alma İhtimali Yok

TAKİP ET

AB İstatistik Ofisi verilerine göre Türkiye nüfusunun yüzde 35'i otomobil satın alma imkanından yoksun.

Türkiye AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın başarısız yönetiminde tarihinin en derin ekonomik buhranlarından biri ile karşı karşıya. Vatandaşların giderek fakirleştiği ülkede enflasyon güvenilirliği şüpheli olan TÜİK verilerine göre yüzde 50'ye merdiven dayarken bu rakam ENAGrup verilerine göre yüzde 114'ü aştı.

Euronews'ün haberine göre AB İstatistik Ofisi rakamları, Türkiye nüfusunun yüzde 35'inin otomobil satın alma imkanından yoksun olduğunu gösteriyor.

35 Avrupa ülkesi içerisinde vatandaşların otomobil satın alma imkanına sahip olup olmaması sıralamasında son sırada Arnavutluk bulunurken sondan bir önceki sırada Türkiye bulunuyor.

Avrupa Birliği ortalaması yüzde 5,8 iken Türkiye'de halkın yüzde 35'i otomobil satın alabilme imkanına sahip değil. Türkiye'yi takiben Romanya halkının yüzde 24'ü, Sırbistan halkının yüzde 20'si, Makedonya halkının yüzde 19'u, Bulgaristan halkının yüzde 15'i, Karadağ halkının yüzde 14'ü, Letonya halkının yüzde 13'ü Macaristan halkının yüzde 12'si otomobil alma imkanından yoksun.

Komşumuz Yunanistan halkının yüzde 9'u bu imkandan yoksunken Kıbrıs, İtalya ve Malta'nın yüzde 2'si, Slovenya ve Lüksemburg'un yüzde 3'ü, Fransa, Polonya, İngiltere, İsveç, Portekiz ve İsviçre'nin ise yüzde 4'ü otomobil alma imkanından yoksun.

erdoğan akp türkiye otomobil satın alma imkanı olmayanlar