Türkmen Eğitimi Yok Ediliyor: FETÖ'cülerden Irak Türklerine Sınav Operasyonu

TAKİP ET

Irak'ta, Türklerin geleceğini karartmak amacıyla Türkmen eğitimi üzerinde uygulanan operasyon büyük bir başarıyla ilerliyor. Her yıl birkaç tıp öğrencisi çıkaran Erbil'de yapılan üniversite sınavlarının aşırı zor olmasına itiraz eden Türkmenler haklı çıktı.

Irak'ta halihazırda Kürt, Arap, Süryani, Türkmen öğrencilere lise final sınavıyla üniversiteye giriş sınavı birlikte yapılıyor. Diğer öğrencilere oldukça kolay sorular sorulmasına karşın Türkmen öğrencilere çok zor sorular sorulması tepkilere neden olmuş, Türkmenler protesto gösterileri düzenlemişlerdi. 

Ayrıca sınavlar, Türkiye'dekinin aksine herhangi bir optik okuyucu yardımıyla değerlendirilmiyor. Herhangi bir yazılı sınav gibi değerlendirilen sınav kağıtlarında Türkmen öğrencilerin protestolarının ardından çok daha fazla puan kırıldığı ortaya çıkmıştı.

Kerkük'te Irak Türklerinden Türkmen Eğitimi Protestosu

Erbil'de Yüzde 0 Başarı Oranı!

Kürt ve Arap öğrencilere göre çok daha zor sorularla ve ayrımcı değerlendirmelerle karşı karşıya kalan Türkmen öğrenciler arasındaki başarı oranları ortaya çıkmaya başladı.

Erbil'deki soydaş öğrenciler arasındaki üniversite başarı oranının yüzde 0 olduğu ortaya çıktı.

FETÖ'cü Görevliler Türkmen Eğitimine Operasyon mu Yapıyor?

Irak Eğitim Bakanlığı Türkmen Eğitimi Müdürü Çetin Kölemen, geçtiğimiz günlerde protesto gösterisi düzenleyen Türkmen gençlerin tepkisiyle karşılaşmıştı.

Türkmen gençler Çetin Kölemen ve Kerkük Eğitim Müdür Yardımcısı Alii Gülboy için "Çetin hain!" ve "Ali Gülboy hain!" sloganları atmıştı.

Türkmen eğitimi konusunda Irak'taki en yetkili kişi olan Çetin Kölemen'in Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) iltisaklı olduğu iddia ediliyor.

TamgaTürk, Çetin Kölemen'in FETÖ'nün Irak'taki "Fezalar Eğitim Kurumları" adlı okullarında kullandığı "Fezalar" adlı kitapla  birlikte verdiği bir konferansın görüntülerine ulaştı.

Oğlu Arap Lisesinde Okudu, Kendisi Türkmen Eğitimini Yönetiyor

Ayrıca yaklaşık 10 yıldır Türkmen eğitiminin başında olan Çetin Kölemen'in oğlunun, Türkmenlere Türk okullarında okuma hakkı verilmesine rağmen geçtiğimiz yıl Arap lisesinden mezun olduğu ortaya çıktı.

Türkmenlerin Geleceği İçin Son Şans!

Irak Türklerinin geleceğini FETÖ'cülerin elinden kurtarmak için bu son şans olabilir. Bu sınav düzeninin bu şekilde sürmesi durumunda, Irak'ta tümüyle yüksek öğrenimden uzaklaştırılmış ve cahil bırakılmış bir Türkmen halkı, siyasi bakımdan çok daha güçlü ve Türk düşmanlığına teşne olan Kürt ve Arap toplumları karşısında yok olup gidebilir.  

 

türkmen eğitimi yok ediliyor edildi erbil kerkük fetö fetöcülerden ırak türklerine sınav operasyonu çetin kölemen müdürü fezalar kitabı başarı oranı yüzde 0