UBS Artık Türk Lirası İçin Rapor Yayımlamayacak

TAKİP ET

UBS, Türk lirası ile ilgili rapor yayımlamayı sonlandırdı.

Türk lirasıyla ilgili rapor yayımlamayı bıraktıklarını açıklayan UBS Analisti Tilmann Kolb, ayrıca Türk lirasına ilişkin son yayımladıkları tavsiye raporunu dikkate almamalarını öneren bir müşteri notu paylaştı.

Kolb son olarak Kasım ayının sonunda bir rapor yayımlamış, TL'de yaşanan değer kaybının TCMB'nin para politikasının enflasyona karşı etkisiz oluşunu yansıttığını belirtmiş, daha fazla kayıp yaşanma olasılığının cari olduğunu kaydetmişti.

Kolb, "Mevcut tahminlerimiz politika yapıcıların para birimindeki değer kaybına tepki vereceği varsayımına dayalı. Buna karşın mevcut politikaya bağlılığı devam ettirebilir. Bu da daha fazla değer kaybına neden olabilir” demiş, dolar kurunun 2022'nin ilk çeyreğinde 10,2'ye, 2022 yıl sonunda ise 10,8'e ulaşacağını tahmin ettiklerini belirtmişti.

Ayrıca Ekim ayında TCMB beklentisine ilişkin UBS tarafından yayımlanan raporda Merkez Bankası'nın 2021 yılı sonuna kadar 50 baz puan faiz indirimi yaparak faizleri yüzde 17,50 seviyesine indireceğini tahmin etmişlerdi.

ubs türk lirası ile ilgili tahmin yayımlamayı bııraktı rapor yayımlamayacak