Ukrayna Hükümeti Kırım-Tatar Türkçesi Yerine Ukrayna Türkçesi İfadesinin Kullanılmasını Teklif Etti

TAKİP ET

Ukrayna hükümeti, Kırım-Tatar Türkçesi ifadesi yerine Ukrayna Türkçesi ifadesinin kullanılmasını teklif etti.

Kırım Tatar Milli Meclisi Üyesi Gayana Yüksel, Ukrayna hükümetinin Kırım-Tatar Türkçesi ifadesini literatürden çıkararak yerine Ukrayna Türkçesi ifadesini getirmek için teklif verdiğini duyurdu.

Sosyal medya hesabından, teklifin Türk dilini konuşan ülkelerle iş birliği amacıyla verildiğini söyleyen ve sosyal medya kullanıcılarının da düşüncelerini soran Yüksel, şu ifadelere yer verdi; 

"#Ukrayna Hükümeti tarafından hazırlanan #Kırım #Tatar Dili Kurtarma ve Popülerize Etme Konsepti taslağında, Kırım Tatarca  “Ukrayna Türkçesi” olarak teklif ediliyor. Amaç, Türk dili konuşan ülkelerle işbirliği için kültürel ve pratik fırsatlara imkan sağlamak. 

Düşünceniz?"

Meselenin şu an için sadece proje olduğunu da sözlerine ekleyen Yüksel, "Kelime söz konusu taslağın sadece bir yerinde geçmektedir. Tercümesi Ukrayna Türkçesi veya Ukrayna Türk Dili olarak anlaşılmakta. Bu şimdilik sadece bir projedir." dedi. 

Sosyal medya kullanıcısı pek çok Kırım-Tatar Türk'ü ve Türk milliyetçisi projenin kasıtlı olduğunu ve iyi niyetli olmadığını söyleyerek teklife karşı çıktı. 

 

Kırım Tatar Türkçe Ukrayna hükümet Gayana Yüksel Twitter sosyal medya