Ülkücü Şehit Yeğenine Hakaret Eden İzzet Ulvi Yönter İstifa Edecek mi?

TAKİP ET

Lütfü Türkkan'a "şerefi/namusu varsa" istifa etmesi gerektiğini söyleyen ve ülkücü şehit yeğenine hakaret eden MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter'in istifa edip etmeyeceği konuşuluyor.

Eski İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, Meral Akşener'e hakaret eden ve bu yüzden ceza aldığını açıklayan bir şehit yakınına küfretmiş, yükselen tepkilerin ardından partideki görevinden istifa etmişti.

Türkkan'a tepki gösteren isimlerden biri olan MHP Genel Başkanı İzzet Ulvi Yönter de Twitter hesabından "Lütfü şerefin/namusun varsa istifa edersin..." paylaşımını yapmıştı.

İzzet Ulvi Yönter'in, ülkücü şehit Ercüment Yahnici'nin yeğeni Ercüment Devlet Yahnici'ye attığı hakaret içerikli mesaj akıllara geldi. Yahnici'ye "İnşallah seninle karşılarız o zaman tokadı görürsün fitneci deyyus" diyerek hakaret eden Yönter'in görevinden istifa edip etmeyeceği konuşuluyor.

İzzet Ulvi Yönter daha önce de Avrasya Araştırma Başkanı Kemal Özkiraz'a hakaretler etmiş, ölümle tehdit etmişti. Özkiraz'ın yayımladığı Twitter mesajlarında Yönter'in hakaretler ettiği, Kemal Özkiraz'dan telefon numarasını istediği görülüyor.

Olayı yargıya taşıyan ve açıklayan Kemal Özkiraz, "İzzet Ulvi Yonter isimli MHP genel başkan yardımcısı 1 dk once arayıp 1.5 yaşındaki kızıma varana kadar küfür etti. Beni öldürmekle tehdit etti. Bu da oldu. MHP genel başkanı yok mu?" demişti.

Şehit Yeğenine Küfreden İzzet Ulvi Yönter İstifa Edecek mi?