Ümit Özdağ: 300 Kürtçü Terörist Sulduz'un Köylerine Saldırıp Erkekleri Kaçırıp Kadınlara Tecavüz Etti

TAKİP ET

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Güney Azerbaycan'da Kürtlerin Türklere yönelik saldırısına ilişkin açıklama yaptı.

Resmi Twitter hesabından açıklama yapan Zafer Partisi lideri Prof. Dr. Ümit Özdağ, "İran Türk kaynakları Güney Azerbaycan Sulduz'un köylerine 300 PKKlı teröristin saldırıp erkekleri götürüp kadınlara tecavüz ettiği haberlerini geçiyor" ifadelerini kullandı.

Kürtçü teröristler tarafından Güney Azerbaycan'ın Sulduz kentine bağlı Saksıtepe köyünde gerçekleştirilen saldırıda Güney Azerbaycan Türkleri köylerinden zorla çıkarıldı.

Türk erkeklerinin kaçırıldığı ve kadınlar ve küçük kızlar dahil herkese saldırıldığı bildiriliyor. 

Kürtlerin Sulduz'da Yaptığı Türk Katliamları: Molla Rejimi Sadece İzliyor

20 Nisan 1979'da Kürtçü teröristler Azerbaycan Türklerini Sulduz'da hedef almış, 10 gün boyunca süren katliamda 2 bini aşkın Türk vahşice katledilmişti.

Ezici çoğunluğu Türk olan Sulduz yöresinin demografik yapısını değiştirmek kastı taşıyan bu terör saldırıları karşısında İran'ın faşist molla rejimi sadece izlemekle yetinmiş, saldırılara ancak 10 gün sonra müdahale etmişti.

Molla Rejiminin Türk Düşmanlığı

İran'ın Güney Azerbaycan'ın Türk varlığına yönelik yok etme gayesi taşıyan ayrımcı politikaları, uzun yıllardır Güney Azerbaycan Türkleri tarafından protesto ediliyor.

Bağımsızlıkları için mücadele eden Güney Azerbaycan Türklerinin dillerini ve kültürlerini boğmak isteyen faşist molla rejimi, Güney Azerbaycan'daki Türkçe coğrafi bölge adlarını dahi değiştiriyor.

Geçtiğimiz günlerde Arap nüfus yoğunluklu olan Ahvaz bölgesinde de su sorunu nedeniyle başlayan protestolar yayılmış ve Güney Azerbaycan Türklerinden de protestolara destek çağrısı gelmişti.

Ümit Özdağ 300 Kürtçü Terörist Sulduz'un Köylerine Saldırıp Erkekleri Kaçırıp Kadınlara Tecavüz Etti