Vatandaş Arife Günü Ucuz Baklava İçin Güneşin Alnında Bekledi: Kuyruğun Sonu Görünmüyor

TAKİP ET

İstanbul Şirinevler'de kilosu 19 liradan baklava satan bir tatlıcının önünde vatandaşlar kavurucu sıcağa rağmen kuyruk oluşturdu.

Gıda enflasyonunun tavan yaptığı ve ciddi bir ekonomik krizin pençesinde olan ülkemizde "ucuz" olan ne varsa kuyruk oluşmasına yetiyor.

Bu kez de Şirinevler'de vatandaşlar yaklaşan Kurban Bayramı'nı tatlı yemeden geçirmemek için ucuz baklava için kuyruğa dizildi.

Birçoğu kavurucu güneşten korunmak için karton parçalarını kendine siper eden vatandaşlar metrelerce uzayan bir kuyruk oluşturarak uzun süre bekledi.

Tüm yurtta tatlı satışı yaptığı belirtilen baklava markasının İstanbul şubesinin işletmecisi Adil İpekli "Halkı, vatandaşı düşünen bir yapımız var. Buna istinaden baklava uygun üretiliyor. Herkes baklava yiyebilsin diye biz de bu fiyata vatandaşlarımızla buluşturuyoruz. Bir günde sattığımız baklava 4-5 tonu bulabiliyor. Bugün için bu rakam biraz daha yüksek diyebiliriz" diye konuştu.

Kuyrukta yaklaşık bir saattir beklediğini belirten bir vatandaş ise "Fiyat uygun olduğu için geldik. 3 kilo baklava alacağım"  ifadelerini kullandı.

Vatandaş Arife Günü Ucuz Baklava İçin Güneşin Alnında Bekledi Kuyruğun Sonu Görünmüyor