Vatandaş Zamlardan Bıktı: 'Sandıkta Görüşürüz'

TAKİP ET

Türk milleti ekonomik buhranla boğuşuyor.

Danimarka'da Enflasyon 38 Yılın Zirvesine Çıktı: TÜİK'in Açıkladığı Enflasyonun Onda Birinden Az

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Faiz sebep, enflasyon sonuçtur" şeklindeki fantastik ekonomi teorisini Merkez Bankası'na dayatması ve negatif reel faiz takıntısı nedeniyle Türk lirasında yaşanan tarihi değer kaybı, resmi enflasyonu yüzde 70'in üzerine çıkardı. ENAGrup rakamlarına göre ise enflasyon yüzde 160'ı geride bıraktı. 

TÜİK ve ENAGrup Enflasyon Rakamlarını Açıkladı: İki Katından Daha Fazla


Brent petrol fiyatlarında yaşanan küresel yükselişin üzerine Türk lirasının da tarihi dip seviyeyi görmesiyle akaryakıt fiyatları Türkiye'de, dünyanın hiçbir yerinde olmadığı kadar yükseldi ve taşımacılık sektörü için tahammül edilemez hale geldi.

Taşımacılığın petro-kimya ürünü yakıtlara dayalı olarak yürütüldüğü Türkiye'de akaryakıta gelen her kuruşluk zam tezgahlara konulan ürünlerin fiyatlarını da doğrudan etkiliyor ve enflasyonu kamçılıyor.

"Sandıkta Görüşürüz"

KRT'nin haberine göre akaryakıt zamlarının belini büktüğü vatandaşlardan biri olan servis şoförü İhsan İzgi, geçtiğimiz ay bin 200 liraya doldurduğu deposunu zamların ardından 2 bin 200 liraya doldurduğunu söyledi. "Bu böyle gitmez, Allah yar ve yardımcımız olsun" diyen İzgi, hükümete "Sandıkta görüşürüz" diyerek selam çaktı.

"Millet Perişan"

İzgi'nin deposunu doldurduğu benzin istasyonunda sırada bekleyen bir minibüs şoförü olan Mustafa Sırmalı ise "Ağlanacak halimize gülüyoruz. Her hafta zam geliyor. Üç bin liraya deposunu doldurduğumuz araç, bakalım kaça dolacak. Millet perişan..." şeklinde konuştu.

"Bu Böyle Gitmez"

Uzun yol şoförü ise Ziya İnceler ise bir ay önce 15 bin liraya doldurduğu deposunu şu anda 27 bin liraya doldurduğunu belirtiyor. "Gece de zam var. Kazancı bırakın, neredeyse uzun yol şoförleri kontak kapatmaya gidecek" diyen İnceler, "Kredi kartına yükleniyoruz. Sonumuz ne olacak biz de bilmiyoruz ama böyle gitmez" ifadelerini kullandı.

"Hükümetler Geçici Millet Kalıcıdır"

Bir başka vatandaş ise "Sürekli gelen zamlardan dolayı insanlar isyan etme noktasına geldi. Hükümetler geçici, millet kalıcıdır. Bugün başka bir parti gelir iktidara, yarın başka bir parti. Araba bir ihtiyaçtır. Ama çoğu bunu anlamıyor. Önceden 50 liralık alıyoruz diyenler litreye bakmıyorlar. Benim aracım var ama zamlardan dolayı iş yerine yürüyerek gidiyorum. Bu durum böyle devam etmez" dedi.

vatandaş zamlardan bıktı sandıkta görüşürüz İhsan İzgi Ziya İnceler Mustafa Sırmalı ekonomi buhran kriz zam enflasyon brent petrol