'Venezuela da Aynı Yollardan Geçti, Enflasyon Yüzde 10 Binlere Çıktı'

TAKİP ET

Sözcü yazarı Murat Muratoğlu, Tarım Kredi Kooperatif Marketleri'nde yapılan indirimlere ilişkin dikkat çekici bir değerlendirme yaptı.

Tarım Kredi Kooperatifi Marketleri'nde 30'u aşkın üründe indirim yapılacağı açıklandı. Fakat vatandaşlar, cüzi oranlarda olan indirimlerden memnun değil. Ayrıca indirimli ürünlerin çoğunun son kullanma tarihi geçmiş ürünler olduğu öne sürüldü.

Tarım Kredi Marketinde Sözde İndirim: 'Fark Eden Hiçbir Şey Yok'

"Venezuela da Aynı Yollardan Geçti"

İndirimlere ilişkin dikkat çekici bir değerlendirme yapan Sözcü yazarı Murat Muratoğlu, "Dünyanın en kötü ekonomisine sahip Venezuela da aynı yollardan geçti. Ülkenin başındaki eski otobüs şoförü de aynı yöntemi denedi. Enflasyon yüzde 10.000'lere çıktı, ürünler ortadan kayboldu. Sadece bize rol model oldu" dedi.

"Devletin Görevi Beter Etmek Değildir"

"Hadi 'Zincir marketler de kendilerini ona göre ayarlayacak' dediği plan tuttu diyelim. Peki ne yapacaklar?" diye soran Muratoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Tedarikçiden indirim istenecek. Kabul edilmeyecek. Bari geç ödeme yapalım, vadeyi uzatalım denilecek. Bu enflasyon ortamında dalga mı geçiyorsun bizimle cevabı alınacak.

Maliyetlerin kısılması gerek denilip çalışan sayısı azaltılacak, verimi düşük dükkanlar kapatılacak, ürün kaliteleri düşürülecek, diğer ürünlerde kâr marjı yükseltilecek.

Oysa devletin görevi serbest piyasada ticaretin güvenliğini, işleyişini, düzgün yürütülmesini düzenlemektir. Beter etmek değildir."

venezuela da aynı yollardan geçti enflasyon yüzde 10 binlere çıktı murat muratoğlu sözcü