Veterinerlerden 'Dişi Hayvan Kesimini Durdurun' Çağrısı

TAKİP ET

Zor duruma düşen hayvan yetiştiricileri dişi hayvanları da kesime yollamaya başladı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener geçtiğimiz günlerde Kayseri'nin Tomarza ilçesini ziyaret etmiş ve Akşener'e dert yanan çiftçiler, gebe hayvanların dahi kesime yollanmaya başladığını söylemişti. 

Akşener Tomarza'da: Helal Oylarınızla Sandıkları Patlatacağız


Dişi hayvanların kesilmesinin sektörü olumsuz etkileyeceğini belirten Ankara Bölgesi Veteriner Hekimler Odası Başkanı Ahmet Baydın, "Üreticilerimiz dişi hayvanları kestirerek, hayvancılık yapmayı bırakıyorlar. Dişi hayvanların kesilmesi stratejik öneme sahip, hayvancılık sektörünün sonu demektir. Bu duruma acilen bir çözüm bulunmalı. Aksi takdirde hem ette hem süt ve süt ürünlerinde dışa bağımlı hale geleceğiz. Bu sektör başka ülkelerin insafına bırakılamayacak kadar önemli ve stratejik bir sektördür" diye konuştu.

Baydın Ulusal Süt Konseyi'nin açıkladığı süt fiyatlarının çok düşük olduğunu ve bu fiyatların piyasada bir karşılığı olmadığını belirterek "Firmalar istediği gibi fiyat kırıyorlar ve yemleri kendilerinden almaya zorluyor. Yem fiyatları geçen yıla oranla iki kat arttı. Üreticinin bu şartlarda üretime devam etmesi mümkün değil. Dişi hayvan kesimi arttı" dedi.

Yaklaşan Kurban Bayramı'nda düve kesiminin daha da artacağını belirten Baydın, "Bu durum böyle devam ederse önce suni bir et artışı daha sonra da hem ette hem sütte sorun yaşarız" tespitinde bulundu.

(Ankara Bölgesi Veteriner Hekimler Odası Başkanı Ahmet Baydın)

veterinerlerden dişi hayvan kesimini durdurun çağrısı